marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiOS 15 na začetku ni sprejet tako dobro kot iOS 14
15.10.2021

Najnovejši operacijski sistem iOS 15 je v prvih 14 dneh na svoj iPhone naložilo manj uporabnikov, kot jih je to storilo ob predstavitvi iOS 14. Možen razlog je tudi več odkritih napak s strani prvih testnih preizkuševalcev.

slikaSamsung pričakuje prve 3nm čipe v prvem polletju 2022
13.10.2021

Na letnem forumu Samsung Foundry je Choi Si-young govoril o prihodnosti Samsungove proizvodnje čipov in o tem, kaj bo svetovno pomanjkanje pomenilo za prihodnost podjetja. Si-young je povedal več tudi o Samsungovem načrtu za izdelavo 3nm in 2nm čipov.

slikaEvropska komisija preučuje Apple Pay
11.10.2021

Evropska komisija je Applove poslovne prakse pred kratkim postavila pod mikroskop. V začetku tega leta je ugotovila, da je davčna politika Apple App Store v nasprotju s konkurenčno zakonodajo EU, zdaj pa se z regulativnimi ukrepi sooča še Apple Pay.

slikaSamsungov prihajajoči Galaxy S22 naj bi predstavljal več kot polovico proizvodnje
08.10.2021

Samsungova linija Galaxy S22 naj bi bila predstavljena v prvem četrtletju prihodnjega leta. Časnik The Elec sedaj navaja, da Samsung cilja, da bi standardni model Galaxy S22 s 6,1-palčnim zaslonom predstavljal 50 do 60 odstotkov celotne prodaje nove serije S. 6,6-palčni model naj bi predstavljal 20 %, S22 Ultra pa 20 do 30 % prodaje.

slikaZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
06.10.2021

Huawei je sporočil, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

članki

V Nemčiji lahko vozniško dovoljenje shranijo na iPhone


01.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Nemški uporabniki iPhona imajo sedaj na voljo nov način za digitalno shranjevanje vozniškega dovoljenja. Aplikacija ID Wallet različice 1.6, ki jo je razvila družba Digital Enabling GmbH, uporabnikom omogoča skeniranje in shranjevanje vozniškega dovoljenja na svojem telefonu.

Aplikacijo zdaj uradno podpirata tudi Nemška zvezna uprava za avtomobilski promet in zvezna tiskarna, to pa uporabnikom daje svobodo, da s seboj ne nosijo svojih fizičnih dokumentov.

Za aktiviranje digitalnega vozniškega dovoljenja je potrebna veljavna Nemška izkaznica z aktivirano spletno funkcijo. Po optičnem branju osebnega dokumenta in potrditvi v aplikaciji lahko tako uporabniki shranijo vozniško dovoljenje v aplikacijo. Z uporabo digitalnega vozniškega dovoljenja se bodo uporabniki lahko legitimirali npr. tudi pri najemu vozila ali pri prijavi v hotele. Žal pa trenutno ni možno dokumentov iz ID Wallet prenesti v Applovo denarnico Wallet.

Kdaj bo kaj takega na voljo v Sloveniji lahko zgolj predvidevamo. Verjetno pa nisem edini, ki komaj čaka na podobno rešitev, saj bi lahko s tem pravzaprav denarnico praktično opustil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki