marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

V Nemčiji lahko vozniško dovoljenje shranijo na iPhone


01.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Nemški uporabniki iPhona imajo sedaj na voljo nov način za digitalno shranjevanje vozniškega dovoljenja. Aplikacija ID Wallet različice 1.6, ki jo je razvila družba Digital Enabling GmbH, uporabnikom omogoča skeniranje in shranjevanje vozniškega dovoljenja na svojem telefonu.

Aplikacijo zdaj uradno podpirata tudi Nemška zvezna uprava za avtomobilski promet in zvezna tiskarna, to pa uporabnikom daje svobodo, da s seboj ne nosijo svojih fizičnih dokumentov.

Za aktiviranje digitalnega vozniškega dovoljenja je potrebna veljavna Nemška izkaznica z aktivirano spletno funkcijo. Po optičnem branju osebnega dokumenta in potrditvi v aplikaciji lahko tako uporabniki shranijo vozniško dovoljenje v aplikacijo. Z uporabo digitalnega vozniškega dovoljenja se bodo uporabniki lahko legitimirali npr. tudi pri najemu vozila ali pri prijavi v hotele. Žal pa trenutno ni možno dokumentov iz ID Wallet prenesti v Applovo denarnico Wallet.

Kdaj bo kaj takega na voljo v Sloveniji lahko zgolj predvidevamo. Verjetno pa nisem edini, ki komaj čaka na podobno rešitev, saj bi lahko s tem pravzaprav denarnico praktično opustil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki