marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

slikaSamsung zapira trgovino z aplikacijami Tizen
14.01.2022

Od letošnjega leta Samsungova trgovina z aplikacijami Tizen ni več dostopna novim in obstoječim uporabnikom. Lani junija je podjetje zaprlo registracije in omogočilo, da je bila trgovina na voljo le še obstoječim uporabnikom, tudi ti pa so lahko prenesli zgolj že predhodno nameščene aplikacije.

članki

V Nemčiji lahko vozniško dovoljenje shranijo na iPhone


01.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Nemški uporabniki iPhona imajo sedaj na voljo nov način za digitalno shranjevanje vozniškega dovoljenja. Aplikacija ID Wallet različice 1.6, ki jo je razvila družba Digital Enabling GmbH, uporabnikom omogoča skeniranje in shranjevanje vozniškega dovoljenja na svojem telefonu.

Aplikacijo zdaj uradno podpirata tudi Nemška zvezna uprava za avtomobilski promet in zvezna tiskarna, to pa uporabnikom daje svobodo, da s seboj ne nosijo svojih fizičnih dokumentov.

Za aktiviranje digitalnega vozniškega dovoljenja je potrebna veljavna Nemška izkaznica z aktivirano spletno funkcijo. Po optičnem branju osebnega dokumenta in potrditvi v aplikaciji lahko tako uporabniki shranijo vozniško dovoljenje v aplikacijo. Z uporabo digitalnega vozniškega dovoljenja se bodo uporabniki lahko legitimirali npr. tudi pri najemu vozila ali pri prijavi v hotele. Žal pa trenutno ni možno dokumentov iz ID Wallet prenesti v Applovo denarnico Wallet.

Kdaj bo kaj takega na voljo v Sloveniji lahko zgolj predvidevamo. Verjetno pa nisem edini, ki komaj čaka na podobno rešitev, saj bi lahko s tem pravzaprav denarnico praktično opustil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki