marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

V času olimpijskih iger rekord v uporabi mobilnega interneta ter rast gledanosti NEO


18.08.2021
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in velik podpornik slovenskih športnikov, je v času olimpijskih iger zabeležil rekordne količine podatkovnega prometa v mobilnem omrežju in števila gledalcev NEO na spletu, kar je predvsem posledica tega, da so mnogi uporabniki dogajanje v Tokiu spremljali tudi med dopusti, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je v času olimpijskih iger v Tokiu preneslo do 80 odstotkov več mobilnih podatkov, kot v enakem obdobju pred tem. Prav tako se je v tem času izjemno povečal mobilni prenos podatkov v gostovanju ter število ogledov prenosov športnih vsebin na spletnem in mobilnem NEO, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je že v času epidemije doseglo rekordne količine podatkovnega prenosa zaradi šolanja in dela od doma. V času olimpijskih iger pa je bil dosežen še višji, nov zgodovinski rekord količin mobilnega podatkovnega prenosa.

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so tudi v času povečanega prometa skrbeli za stalno optimizacijo omrežja in storitev, da so kljub izjemnemu povečanju prometa, vse delovale popolno.

V času rekordne obiskanosti je število ogledov spletnega in mobilnega NEO zraslo kar za 113 odstotkov. Najbolj gledan program na platformi NEO je bil drugi program nacionalne televizije, v povprečju so gledalci NEO olimpijske vsebine spremljali kar 261 minut.

V Telekomu Slovenije so med olimpijskimi igrami nadgradili tudi celotno ponudno športnih vsebin, dodatnih programov EUROSPORT. Pri izbranih olimpijskih vsebinah, kjer so nastopali slovenski športniki pa je bil pripravljen tudi sproten in hiter pregled vseh vrhuncev – pomembnih dogodkov – posamezne tekme, zbranih na enem mestu.

V času olimpijskih iger je Telekom Slovenije zagotavljal tudi gigabitne povezave med Ljubljano in Tokiem za potrebe televizijskih prenosov nacionalne televizije. Telekom Slovenije ima sicer bogate izkušnje pri zagotavljanju izjemno zanesljivih povezav v času največjih športnih dogodkov.

V preteklosti je tako tovrstne storitve medijem zagotavljal tudi v času smučarskih skokov v Planici, med pokalom Vitranc, na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, kritične podatkovne povezave s svetom pa zagotavlja tudi za vrsto podjetij in drugih uporabnikov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki