marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

V času olimpijskih iger rekord v uporabi mobilnega interneta ter rast gledanosti NEO


18.08.2021
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in velik podpornik slovenskih športnikov, je v času olimpijskih iger zabeležil rekordne količine podatkovnega prometa v mobilnem omrežju in števila gledalcev NEO na spletu, kar je predvsem posledica tega, da so mnogi uporabniki dogajanje v Tokiu spremljali tudi med dopusti, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je v času olimpijskih iger v Tokiu preneslo do 80 odstotkov več mobilnih podatkov, kot v enakem obdobju pred tem. Prav tako se je v tem času izjemno povečal mobilni prenos podatkov v gostovanju ter število ogledov prenosov športnih vsebin na spletnem in mobilnem NEO, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je že v času epidemije doseglo rekordne količine podatkovnega prenosa zaradi šolanja in dela od doma. V času olimpijskih iger pa je bil dosežen še višji, nov zgodovinski rekord količin mobilnega podatkovnega prenosa.

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so tudi v času povečanega prometa skrbeli za stalno optimizacijo omrežja in storitev, da so kljub izjemnemu povečanju prometa, vse delovale popolno.

V času rekordne obiskanosti je število ogledov spletnega in mobilnega NEO zraslo kar za 113 odstotkov. Najbolj gledan program na platformi NEO je bil drugi program nacionalne televizije, v povprečju so gledalci NEO olimpijske vsebine spremljali kar 261 minut.

V Telekomu Slovenije so med olimpijskimi igrami nadgradili tudi celotno ponudno športnih vsebin, dodatnih programov EUROSPORT. Pri izbranih olimpijskih vsebinah, kjer so nastopali slovenski športniki pa je bil pripravljen tudi sproten in hiter pregled vseh vrhuncev – pomembnih dogodkov – posamezne tekme, zbranih na enem mestu.

V času olimpijskih iger je Telekom Slovenije zagotavljal tudi gigabitne povezave med Ljubljano in Tokiem za potrebe televizijskih prenosov nacionalne televizije. Telekom Slovenije ima sicer bogate izkušnje pri zagotavljanju izjemno zanesljivih povezav v času največjih športnih dogodkov.

V preteklosti je tako tovrstne storitve medijem zagotavljal tudi v času smučarskih skokov v Planici, med pokalom Vitranc, na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, kritične podatkovne povezave s svetom pa zagotavlja tudi za vrsto podjetij in drugih uporabnikov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki