marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

V času olimpijskih iger rekord v uporabi mobilnega interneta ter rast gledanosti NEO


18.08.2021
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije, ki je dolgoletni partner Olimpijskega komiteja Slovenije in velik podpornik slovenskih športnikov, je v času olimpijskih iger zabeležil rekordne količine podatkovnega prometa v mobilnem omrežju in števila gledalcev NEO na spletu, kar je predvsem posledica tega, da so mnogi uporabniki dogajanje v Tokiu spremljali tudi med dopusti, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je v času olimpijskih iger v Tokiu preneslo do 80 odstotkov več mobilnih podatkov, kot v enakem obdobju pred tem. Prav tako se je v tem času izjemno povečal mobilni prenos podatkov v gostovanju ter število ogledov prenosov športnih vsebin na spletnem in mobilnem NEO, tako v Sloveniji kot v tujini.

Omrežje Telekoma Slovenije je že v času epidemije doseglo rekordne količine podatkovnega prenosa zaradi šolanja in dela od doma. V času olimpijskih iger pa je bil dosežen še višji, nov zgodovinski rekord količin mobilnega podatkovnega prenosa.

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so tudi v času povečanega prometa skrbeli za stalno optimizacijo omrežja in storitev, da so kljub izjemnemu povečanju prometa, vse delovale popolno.

V času rekordne obiskanosti je število ogledov spletnega in mobilnega NEO zraslo kar za 113 odstotkov. Najbolj gledan program na platformi NEO je bil drugi program nacionalne televizije, v povprečju so gledalci NEO olimpijske vsebine spremljali kar 261 minut.

V Telekomu Slovenije so med olimpijskimi igrami nadgradili tudi celotno ponudno športnih vsebin, dodatnih programov EUROSPORT. Pri izbranih olimpijskih vsebinah, kjer so nastopali slovenski športniki pa je bil pripravljen tudi sproten in hiter pregled vseh vrhuncev – pomembnih dogodkov – posamezne tekme, zbranih na enem mestu.

V času olimpijskih iger je Telekom Slovenije zagotavljal tudi gigabitne povezave med Ljubljano in Tokiem za potrebe televizijskih prenosov nacionalne televizije. Telekom Slovenije ima sicer bogate izkušnje pri zagotavljanju izjemno zanesljivih povezav v času največjih športnih dogodkov.

V preteklosti je tako tovrstne storitve medijem zagotavljal tudi v času smučarskih skokov v Planici, med pokalom Vitranc, na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki, kritične podatkovne povezave s svetom pa zagotavlja tudi za vrsto podjetij in drugih uporabnikov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki