marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

V avgustu z SMS-donacijami Telekom prvič v zgodovini zbral več kot milijon evrov


02.09.2023
Objavil: Thomas Bergant

V avgustu so naročniki in predplačniški uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije prvič v zgodovini storitve z SMS-donacijami prispevali več kot milijon evrov, kar je odraz izjemne solidarnosti po katastrofalnih poplavah, ki so Slovenijo prizadele v noči s 3. na 4. avgust.

Skupno so uporabniki v avgustu donirali 1.025.334 evrov, v tem mesecu pa je bilo vklopljenih tudi več kot 20 novih SMS-donacij za pomoč prizadetim v poplavah. Letos sicer mineva natanko 20 let od uvedbe storitve.

SMS-donacije je Telekom Slovenije (takrat Mobitel) uvedel leta 2003, s čimer je organizacijam, društvom in ustanovam omogočil hitro, enostavno in učinkovito zbiranje sredstev v dobrodelne namene prek sporočil SMS. Uporabniki so to možnost doniranja odlično sprejeli, tako da je priljubljenost storitve iz leta v leto naraščala.

V letu 2018 je bilo skupno prek SMS-donacij zbranih 505.396 evrov, leta 2019 skupno 1.415.871 evrov, leta 2020 skupno 1.065.025,18 evra, leta 2021 skupno 1.535.160,05 evra in leta 2022 skupno 1.521.263 evrov. Zgolj v avgustu letos pa so uporabniki donirali 1.025.334 evrov.
Storitev se je vseskozi nadgrajevala in hitro širila, tovrsten način zbiranja donacij v dobrodelne namene pa so sčasoma uvedli tudi drugi operaterji mobilnih storitev v Sloveniji.

Leta 2014 je Telekom Slovenije uvedel tudi storitev SMS-prispevki, ki omogoča mesečne periodične donacije. Uspešnost storitev za zbiranje donacij izkazuje izjemno družbeno angažiranost in solidarnost Slovenk in Slovencev v težkih trenutkih.

Uporabniki prek storitve SMS-donacije donirajo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo. Doslej je lahko uporabnik z vsakim poslanim SMS-sporočilom prispeval 1, 5 ali 10 evrov, za pomoč prizadetim v poplavah pa je Telekom Slovenije omogočil tudi SMS-donacije v višini 20 evrov.

Z SMS-donacijami uporabniki donirajo za točno določen namen posamezne dobrodelne akcije, zbrana sredstva pa Telekom Slovenije v celoti nakaže organizaciji, ki akcijo izvaja.

Zbiranje sredstev s pomočjo SMS-donacij je omogočeno dobrodelnim, humanitarnim, splošnokoristnim in invalidskim organizacijam ter nevladnim organizacijam s statusom v javnem interesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki