marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

V avgustu z SMS-donacijami Telekom prvič v zgodovini zbral več kot milijon evrov


02.09.2023
Objavil: Thomas Bergant

V avgustu so naročniki in predplačniški uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije prvič v zgodovini storitve z SMS-donacijami prispevali več kot milijon evrov, kar je odraz izjemne solidarnosti po katastrofalnih poplavah, ki so Slovenijo prizadele v noči s 3. na 4. avgust.

Skupno so uporabniki v avgustu donirali 1.025.334 evrov, v tem mesecu pa je bilo vklopljenih tudi več kot 20 novih SMS-donacij za pomoč prizadetim v poplavah. Letos sicer mineva natanko 20 let od uvedbe storitve.

SMS-donacije je Telekom Slovenije (takrat Mobitel) uvedel leta 2003, s čimer je organizacijam, društvom in ustanovam omogočil hitro, enostavno in učinkovito zbiranje sredstev v dobrodelne namene prek sporočil SMS. Uporabniki so to možnost doniranja odlično sprejeli, tako da je priljubljenost storitve iz leta v leto naraščala.

V letu 2018 je bilo skupno prek SMS-donacij zbranih 505.396 evrov, leta 2019 skupno 1.415.871 evrov, leta 2020 skupno 1.065.025,18 evra, leta 2021 skupno 1.535.160,05 evra in leta 2022 skupno 1.521.263 evrov. Zgolj v avgustu letos pa so uporabniki donirali 1.025.334 evrov.
Storitev se je vseskozi nadgrajevala in hitro širila, tovrsten način zbiranja donacij v dobrodelne namene pa so sčasoma uvedli tudi drugi operaterji mobilnih storitev v Sloveniji.

Leta 2014 je Telekom Slovenije uvedel tudi storitev SMS-prispevki, ki omogoča mesečne periodične donacije. Uspešnost storitev za zbiranje donacij izkazuje izjemno družbeno angažiranost in solidarnost Slovenk in Slovencev v težkih trenutkih.

Uporabniki prek storitve SMS-donacije donirajo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo. Doslej je lahko uporabnik z vsakim poslanim SMS-sporočilom prispeval 1, 5 ali 10 evrov, za pomoč prizadetim v poplavah pa je Telekom Slovenije omogočil tudi SMS-donacije v višini 20 evrov.

Z SMS-donacijami uporabniki donirajo za točno določen namen posamezne dobrodelne akcije, zbrana sredstva pa Telekom Slovenije v celoti nakaže organizaciji, ki akcijo izvaja.

Zbiranje sredstev s pomočjo SMS-donacij je omogočeno dobrodelnim, humanitarnim, splošnokoristnim in invalidskim organizacijam ter nevladnim organizacijam s statusom v javnem interesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki