marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark
06.04.2020

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

članki

V 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami


18.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

Njihovi Snapdragon produkti so v veliki večini že sedaj pripravljeni na ločljivosti do 192 MP, vendar je pri tem potrebno izklopiti nekatere funkcije kot sta ničelna zakasnitev zaklopa ter zmanjševanje šuma v več posnetkih. To v praksi pomeni, da mobilniki ne bodo zmožni posneti več slik in jih združiti v čistejšo posamezno sliko, pač pa bodo posneli le eno sliko visoke ločljivosti, kjer bodo za sliko nižje ločljivosti uporabili združevanje slikovnih pik. Trenutno 48 MP kamere združujejo štiri piksle v enega, kar prinese rezultat ločljivost 12 MP.

Ta koncept pa je v nasprotju tega, kar delajo pri Samsungu z Galaxy S10, Googlu s Pixel 3 in Applu z iPhone XS. Ti telefoni namreč uporabljajo senzorje z nižjo ločljivostjo za ustvarjanje slik z manj šuma in več detajli. Žal pa je trend v letu 2019 predvsem v povečevanju »megapik«.

Heape je na koncu še dodal, da bo Qualcommov najnovejši čipset Snapdragon 865 že imel podporo za video posnetke HDR 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki