marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

V 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami


18.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

Njihovi Snapdragon produkti so v veliki večini že sedaj pripravljeni na ločljivosti do 192 MP, vendar je pri tem potrebno izklopiti nekatere funkcije kot sta ničelna zakasnitev zaklopa ter zmanjševanje šuma v več posnetkih. To v praksi pomeni, da mobilniki ne bodo zmožni posneti več slik in jih združiti v čistejšo posamezno sliko, pač pa bodo posneli le eno sliko visoke ločljivosti, kjer bodo za sliko nižje ločljivosti uporabili združevanje slikovnih pik. Trenutno 48 MP kamere združujejo štiri piksle v enega, kar prinese rezultat ločljivost 12 MP.

Ta koncept pa je v nasprotju tega, kar delajo pri Samsungu z Galaxy S10, Googlu s Pixel 3 in Applu z iPhone XS. Ti telefoni namreč uporabljajo senzorje z nižjo ločljivostjo za ustvarjanje slik z manj šuma in več detajli. Žal pa je trend v letu 2019 predvsem v povečevanju »megapik«.

Heape je na koncu še dodal, da bo Qualcommov najnovejši čipset Snapdragon 865 že imel podporo za video posnetke HDR 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki