marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

"Utihnite!" je trenutno hit med mobilnimi zvonjenji v Španiji


07.12.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Mnoge Špance je v smeh spravil njihov kralj, ko je predsedniku Venezule dejal "Utihnite!", celo do te mere, da želijo slišati to besedo znova in znova, ko zazvoni njihov mobilni telefon. Približno pol milijona ljudi je naložilo zvonenje za mobilni telefon s frazo "Por que no te callas?" ali "Zakaj ne utihnete?".

To je namreč dejal kralj Juan Carlos predsedniku Venezuele Hugu Chavezu tekom vročega soočenja na srečanju v Čilu pred nekaj tedni, ko je venezuelški predsednik Hugo Chavez konstantno prekinjal španskega ministra Jose Luis Rodriguez Zapater-ja in ga zmerjal z besedo "Fašist!".

Mobilne melodije naj bi tako pridelale približno 2,2 milijona dolarjev podjetjem, ki tržijo to storitev. Tudi majice in skodelice s tem citatom postajajo dober posel, video posnetek soočenja pa je postal pravi hit na spletni strani YouTube.

Tudi Chavezovi nasprotniki v Venezueli niso nič manj navdušeni nad tem. Piratske kopije citata so se že pojavile v deželah južne Amerike. V Venezueli namreč nosijo majice s sloganom v španščini in poudarjeno besedo "NO" — kot klic glasovanja proti ustavnim reformam, katere bi občutno razširile moč Chaveza. Ta dejanja kažejo nasprotovanja tako venezuelčanov kot špancev proti trenutnemu venezuelškemu predsedniku in njegovi krepitvi moči.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki