marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Usklajen pristop k varstvu učinkovite konkurence na področju elektronskih komunikacijskih storitev


08.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Sodelovanje Agencije za pošto in elektronske komunikacije in Urada za varstvo konkurence z namero sinergije znanj in pristojnosti stopa v novo obdobje. Direktorja mag. Tomaž Simonič z APEK-a in Jani Soršak z UVK-ja sta podpisala Protokol o sodelovanju na področju elektronskih komunikacij.

V okviru poglobljenega in intenziviranega sodelovanja bodo strokovnjaki obeh ustanov združili znanja z namenom zagotavljanja učinkovite konkurence na trgu elektronskih komunikacij.

Direktorja Urada RS za varstvo konkurence (UVK) Jani Soršak in Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) mag. Tomaž Simonič sta z namenom nadgradnje izvrševanja svojih poslanstev na trgu elektronskih komunikacij danes podpisala Protokol o sodelovanju. Osrednja pozornost nove dimenzije sodelovanja obeh organov bo namenjena vprašanjem varstva učinkovite konkurence na trgu elektronskih komunikacij.

Protokol bo skladno z evropskim zakonodajnim okvirom omogočil še učinkovitejšo koordinacijo dela in poenotenje delovanja, vanj pa so implementirane tudi dobre prakse drugih držav članic Evropske unije..»Protokol je še posebej dobrodošel v času gospodarske krize, ko so konkurenca na trgu in potrošniki še posebej ranljivi, operaterji s prevladujočim položajem pa še bolj nagnjeni k izrivanju konkurentov s trga,« pomen dokumenta v luči trenutnih razmer na trgu pojasnjuje direktor Apeka mag. Tomaž Simonič.

Osrednja točka novo podpisanega protokola je ustanovitev Koordinacijske skupine za elektronske komunikacije, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki obeh organov. »Skrbela bo za medsebojno opozarjanje na težave na trgu, za usklajenost praks med organoma ter za izmenjave metod, izračunov in modelov, potrebnih za odkrivanje in preprečevanje protikonkurenčnih ravnanj operaterjev na trgu elektronskih komunikacij,« glavne naloge skupine pojasnjuje direktor UVK Jani Soršak. Tako bosta osrednja državna organa na področju regulacije elektronskih komunikacij in varstva konkurence še povečala svojo učinkovitost delovanja, od katere bodo največ imeli končni uporabniki, ki so odvisni od kakovosti ponudbe na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki