marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Usklajen pristop k varstvu učinkovite konkurence na področju elektronskih komunikacijskih storitev


08.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Sodelovanje Agencije za pošto in elektronske komunikacije in Urada za varstvo konkurence z namero sinergije znanj in pristojnosti stopa v novo obdobje. Direktorja mag. Tomaž Simonič z APEK-a in Jani Soršak z UVK-ja sta podpisala Protokol o sodelovanju na področju elektronskih komunikacij.

V okviru poglobljenega in intenziviranega sodelovanja bodo strokovnjaki obeh ustanov združili znanja z namenom zagotavljanja učinkovite konkurence na trgu elektronskih komunikacij.

Direktorja Urada RS za varstvo konkurence (UVK) Jani Soršak in Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) mag. Tomaž Simonič sta z namenom nadgradnje izvrševanja svojih poslanstev na trgu elektronskih komunikacij danes podpisala Protokol o sodelovanju. Osrednja pozornost nove dimenzije sodelovanja obeh organov bo namenjena vprašanjem varstva učinkovite konkurence na trgu elektronskih komunikacij.

Protokol bo skladno z evropskim zakonodajnim okvirom omogočil še učinkovitejšo koordinacijo dela in poenotenje delovanja, vanj pa so implementirane tudi dobre prakse drugih držav članic Evropske unije..»Protokol je še posebej dobrodošel v času gospodarske krize, ko so konkurenca na trgu in potrošniki še posebej ranljivi, operaterji s prevladujočim položajem pa še bolj nagnjeni k izrivanju konkurentov s trga,« pomen dokumenta v luči trenutnih razmer na trgu pojasnjuje direktor Apeka mag. Tomaž Simonič.

Osrednja točka novo podpisanega protokola je ustanovitev Koordinacijske skupine za elektronske komunikacije, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki obeh organov. »Skrbela bo za medsebojno opozarjanje na težave na trgu, za usklajenost praks med organoma ter za izmenjave metod, izračunov in modelov, potrebnih za odkrivanje in preprečevanje protikonkurenčnih ravnanj operaterjev na trgu elektronskih komunikacij,« glavne naloge skupine pojasnjuje direktor UVK Jani Soršak. Tako bosta osrednja državna organa na področju regulacije elektronskih komunikacij in varstva konkurence še povečala svojo učinkovitost delovanja, od katere bodo največ imeli končni uporabniki, ki so odvisni od kakovosti ponudbe na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki