marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Urbana odslej na voljo tudi uporabnikom jabolčnih naprav


09.11.2020
Objavil: Thomas Bergant

Mobilna aplikacija Urbana je od petka na voljo tudi uporabnikom mobilnikov z operacijskim sistemom iOS (Apple iPhone). Doslej je bila namreč aplikacija na voljo le za mobilnike z operacijskim sistemom Android. Ob tem pa Urbana ponuja še eno novost, in sicer enostavno brezgotovinsko mobilno plačilo parkirnine Upark.

Uporabnikom aplikacije Urbana je tako odslej na voljo posodobljen sistem Urbana SMS parkiranje, ki je nadgrajen na način, da omogoča plačevanje parkirnine prek modula za parkiranje Upark, za kar je dovolj en sam klik na istoimensko ikono, ki je dodana v meni aplikacije. S tem je brezgotovinsko in brezstično plačilo parkirnine še lažje in hitrejše, saj v celoti poteka prek aplikacije in brez obiska parkomata. Uporabniki na svojem mobitelu ročno ali samodejno (če imajo vklopljeno lokacijo) le izberejo ustrezno območje parkiranja, vnesejo registrsko številko svojega vozila in določijo, za koliko časa želijo plačati parkirnino. Po zaključku transakcije prejmejo potrdilo o plačilu in obvestilo, do kdaj je parkirnina veljavna.

Aplikacija Urbana omogoča uporabo enotne mestne kartice Urbana v virtualni obliki na pametnih mobitelih, s tem pa hitro, enostavno in varno brezstično plačilo vožnje z mestnimi avtobusi v Ljubljani (LPP), parkirišč (LPT) in vzpenjače na Ljubljanski grad ter uporabo storitve BicikeLJ. Ob tem imajo uporabniki na enem mestu vpogled v višino dobroimetja, preteklo porabo in zapis zgodovine skupaj z drugimi informacijami, kot so razpoložljivost Urbanomatov, lokacije prodajnih mest Urbane ipd.

Urbana poleg tega omogoča tudi brezplačno prestopanje v obdobju 90 minut, možnost plačila vožnje za več potnikov hkrati, dinamično napovedovanje prihodov avtobusov LPP na postajališča in druge potovalne informacije.

Z Urbano je možno plačilo parkirnin na parkirnih površinah v upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, pri tem pa so uporabnikom na voljo tudi informacije o strošku in času parkirnega mesta z možnostjo podaljšanja parkirnine na daljavo.

Dodatna prednost aplikacije je možnost polnitve računa virtualne kartice Urbana neposredno z mobitelom tudi na poti, in sicer z uporabo pametne denarnice VALÚ.

Nadgrajena različica aplikacije je od petka že na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play, aplikacijo pa so nadgradili pri Telekomu Slovenije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki