marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Na Microsoftovi NT konferenci 2012 o sinergiji tehnologije in poslovanja kot formuli uspeha


22.05.2012
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je uradno začela 17. Microsoftova NT konferenca, osrednja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Generalna direktorica slovenskega Microsofta Biljana Weber je ob otvoritvi izpostavila številne spremembe na trgu informacijskih tehnologij in prelomne tehnološke inovacije, saj bo Microsoft v naslednjih 12 do 16 mesecih predstavil nove različice večine svojih izdelkov.

Prvi udeleženci so v Portorož prišli že včeraj, ko je potekal predkonferenčni dan s poglobljenimi celodnevnimi seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce. V štirih dneh bo 120 predavateljev pripravilo kar 141 predavanj, 20 delavnic in 7 celodnevnih seminarjev.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta:
»V 36-letni zgodovini Microsofta smo danes v najbolj razburljivem obdobju, saj smo priča številnim spremembam, tako na trgu kot tudi na področju tehnoloških inovacij, ki jih ustvarjamo. Na NT konferenci bodo zato v ospredju računalništvo v oblaku s predstavitvijo najodmevnejših projektov v Sloveniji, mobilnost s pametnimi telefoni Windows Phone in prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8. Udeleženci se bodo prav tako lahko seznanili z najsodobnejšimi poslovnimi rešitvami Microsoft Dynamics, razvijalskim okoljem Visual Studio 11 ter številnimi novostmi pri Microsoftovih strežniških in upravljavskih izdelkih.«

Microsoftova NT konferenca 2012
Z dogodkom za predstavnike medijev se je v Portorožu tudi uradno začela letošnja Microsoftova NT konferenca. Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta, je ob tem predstavila bogat program prireditve, ki bo slovensko poslovno in tehnološko javnost že 17. leto temeljito pripravila na prihodnost.

Uvodna predavanja NT konference 2012 so zaznamovali prihajajoča operacijska sistema Windows 8 in Windows Server 8, platforma Windows Azure in razvojno okolje Visual Studio 11. David Chappell (Chappell & Associates) je v predstavitvi »Računalništvo v oblaku – celostni pogled« orisal računalništvo v oblaku kot najpomembnejšo spremembo na področju informacijskih tehnologij v zadnjih letih. Poslušalcem je ponudil širok pregled nad razvojem, priložnostmi in tveganji računalništva v oblaku, vključno z javnimi in zasebnim oblaki, ter predstavil, kaj to prinaša tako za končne uporabnike kot tudi tehnološka podjetja.

O formuli uspeha na Poslovnem dnevu
Microsoft tudi letos posebno pozornost namenja povezovanju informacijskih tehnologij in poslovanja. Danes bo tako potekal poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan, namenjen predvsem vodilnim v podjetjih ter obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja.

Nekdanji voznik F1 David Coulthard in ugleden poslovni motivator Mark Gallagher bosta prvi dan predstavila zakulisje športa, ki povezuje najnaprednejše tehnologije in globalno poslovanje. »Formula 1 je odličen primer sinergije med poslovnim in tehnološkim svetom, saj gre za šport, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih,« je povedala Biljana Weber. »Verjamemo, da se lahko s pogledom v zakulisje tega športa marsikaj naučimo, zato smo v goste povabili Davida Coultharda in Marka Gallagherja, ki nam bosta predstavila njuno formulo uspeha.«

Microsoft s formulo 1 od letošnjega marca povezuje partnerstvo med Microsoft Dynamicsom in moštvom Lotus. Microsoft Lotusu pomaga pri preoblikovanju celotnega poslovanja, vključno z načrtovanjem in izdelavo dirkalnikov ter pri logistiki in maloprodaji. NT konferenci in moštvu Lotus pa je skupen tudi Renault, ki je uradno vozilo prireditve.

»Skupina Renault z izkoriščanjem vrhunskih tehnologij, uporabljanih v formuli 1, kjer Renault s svojimi motorji zmaguje, pridobiva dragocena spoznanja, ki jih nato prenašamo v vozila našega vsakdana. Varnost, zanesljivost, preprostost uporabe in okoljska prijaznost so ključni cilji razvoja, ki si ga brez sodobnih tehnologij ne moremo predstavljati. Zato je NT konferenca prostor, kjer vsekakor ne želimo manjkati,« je dejal Rok Istenič, vodja direkcije komunikacij za regijo Adriatik pri Renaultu.

Letos na NT konferenci pričakujemo približno 1800 obiskovalcev, vodilnih strokovnjakov in poslovnih odločevalcev.

Fotografske utrinke z letošnje NT konference si lahko ogledate v našem albumu ali na naši Facebook strani.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki