marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Na Microsoftovi NT konferenci 2012 o sinergiji tehnologije in poslovanja kot formuli uspeha


22.05.2012
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je uradno začela 17. Microsoftova NT konferenca, osrednja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Generalna direktorica slovenskega Microsofta Biljana Weber je ob otvoritvi izpostavila številne spremembe na trgu informacijskih tehnologij in prelomne tehnološke inovacije, saj bo Microsoft v naslednjih 12 do 16 mesecih predstavil nove različice večine svojih izdelkov.

Prvi udeleženci so v Portorož prišli že včeraj, ko je potekal predkonferenčni dan s poglobljenimi celodnevnimi seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce. V štirih dneh bo 120 predavateljev pripravilo kar 141 predavanj, 20 delavnic in 7 celodnevnih seminarjev.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta:
»V 36-letni zgodovini Microsofta smo danes v najbolj razburljivem obdobju, saj smo priča številnim spremembam, tako na trgu kot tudi na področju tehnoloških inovacij, ki jih ustvarjamo. Na NT konferenci bodo zato v ospredju računalništvo v oblaku s predstavitvijo najodmevnejših projektov v Sloveniji, mobilnost s pametnimi telefoni Windows Phone in prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8. Udeleženci se bodo prav tako lahko seznanili z najsodobnejšimi poslovnimi rešitvami Microsoft Dynamics, razvijalskim okoljem Visual Studio 11 ter številnimi novostmi pri Microsoftovih strežniških in upravljavskih izdelkih.«

Microsoftova NT konferenca 2012
Z dogodkom za predstavnike medijev se je v Portorožu tudi uradno začela letošnja Microsoftova NT konferenca. Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta, je ob tem predstavila bogat program prireditve, ki bo slovensko poslovno in tehnološko javnost že 17. leto temeljito pripravila na prihodnost.

Uvodna predavanja NT konference 2012 so zaznamovali prihajajoča operacijska sistema Windows 8 in Windows Server 8, platforma Windows Azure in razvojno okolje Visual Studio 11. David Chappell (Chappell & Associates) je v predstavitvi »Računalništvo v oblaku – celostni pogled« orisal računalništvo v oblaku kot najpomembnejšo spremembo na področju informacijskih tehnologij v zadnjih letih. Poslušalcem je ponudil širok pregled nad razvojem, priložnostmi in tveganji računalništva v oblaku, vključno z javnimi in zasebnim oblaki, ter predstavil, kaj to prinaša tako za končne uporabnike kot tudi tehnološka podjetja.

O formuli uspeha na Poslovnem dnevu
Microsoft tudi letos posebno pozornost namenja povezovanju informacijskih tehnologij in poslovanja. Danes bo tako potekal poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan, namenjen predvsem vodilnim v podjetjih ter obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja.

Nekdanji voznik F1 David Coulthard in ugleden poslovni motivator Mark Gallagher bosta prvi dan predstavila zakulisje športa, ki povezuje najnaprednejše tehnologije in globalno poslovanje. »Formula 1 je odličen primer sinergije med poslovnim in tehnološkim svetom, saj gre za šport, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih,« je povedala Biljana Weber. »Verjamemo, da se lahko s pogledom v zakulisje tega športa marsikaj naučimo, zato smo v goste povabili Davida Coultharda in Marka Gallagherja, ki nam bosta predstavila njuno formulo uspeha.«

Microsoft s formulo 1 od letošnjega marca povezuje partnerstvo med Microsoft Dynamicsom in moštvom Lotus. Microsoft Lotusu pomaga pri preoblikovanju celotnega poslovanja, vključno z načrtovanjem in izdelavo dirkalnikov ter pri logistiki in maloprodaji. NT konferenci in moštvu Lotus pa je skupen tudi Renault, ki je uradno vozilo prireditve.

»Skupina Renault z izkoriščanjem vrhunskih tehnologij, uporabljanih v formuli 1, kjer Renault s svojimi motorji zmaguje, pridobiva dragocena spoznanja, ki jih nato prenašamo v vozila našega vsakdana. Varnost, zanesljivost, preprostost uporabe in okoljska prijaznost so ključni cilji razvoja, ki si ga brez sodobnih tehnologij ne moremo predstavljati. Zato je NT konferenca prostor, kjer vsekakor ne želimo manjkati,« je dejal Rok Istenič, vodja direkcije komunikacij za regijo Adriatik pri Renaultu.

Letos na NT konferenci pričakujemo približno 1800 obiskovalcev, vodilnih strokovnjakov in poslovnih odločevalcev.

Fotografske utrinke z letošnje NT konference si lahko ogledate v našem albumu ali na naši Facebook strani.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki