marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Kako Američani uporabljajo svoje mobilne telefone


22.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Mobilni telefon je postal del vsakdanjika in za nekatere nujen komunikacijski pripomoček, ki je že pomagal svojim lastnikom v marsikaterem slučaju.

74 % Američanov, ki si lastijo mobilni telefon, pravi, da je že uporabilo svoj telefon v nujnih situacijah in si tako ali drugače priskrbelo dragoceno pomoč, ki so jo takrat potrebovali.

Velik vpliv mobilne tehnologije se kaže tudi v tem, da Američani spreminjajo načine, kako porabiti njihov čas, namenjen telefoniranju. 41 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da, ko potujejo ali čakajo na nekoga, zapolnijo čas s klicanjem, 44 % pa, da kličejo ob urah, ki niso v nasprotju z njihovo dosegljivostjo in časom, namenjenim klicanju.

Istočasno se pojavlja vse večja grožnja, povezana z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Več kot četrtina uporabnikov mobilnih telefonov priznava, da včasih ne vozijo tako varno kot bi morali, medtem ko uporabljajo svoj prenosni telefon. Med uporabniki prenosnih telefonov moški (32 %) raje kot ženske (25 %) priznajo, da ne vozijo tako varno, kot bi morali.

Nadalje 82 % vseh Američanov in 86 % vseh uporabnikov mobilnih telefonov vsaj občasno moti glasno in nadležno pogovarjanje na javnih prostorih

Seveda le približno eden od desetih (8 %) lastnikov mobilnega telefona prizna, da so bili tarče kritik ali grdih pogledov, medtem ko so uporabljali svoj telefon na javnih prostorih.

Za nekatere je postal njihov prenosni telefon tako pomemben vir komunikacije, da popolnoma pozabijo na stroške, povezane z njim. 36 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da so bili na trenutke kar šokirani ob pogledu na višino njihovega mesečnega računa za prenosni telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki