marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kako Američani uporabljajo svoje mobilne telefone


22.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Mobilni telefon je postal del vsakdanjika in za nekatere nujen komunikacijski pripomoček, ki je že pomagal svojim lastnikom v marsikaterem slučaju.

74 % Američanov, ki si lastijo mobilni telefon, pravi, da je že uporabilo svoj telefon v nujnih situacijah in si tako ali drugače priskrbelo dragoceno pomoč, ki so jo takrat potrebovali.

Velik vpliv mobilne tehnologije se kaže tudi v tem, da Američani spreminjajo načine, kako porabiti njihov čas, namenjen telefoniranju. 41 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da, ko potujejo ali čakajo na nekoga, zapolnijo čas s klicanjem, 44 % pa, da kličejo ob urah, ki niso v nasprotju z njihovo dosegljivostjo in časom, namenjenim klicanju.

Istočasno se pojavlja vse večja grožnja, povezana z uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Več kot četrtina uporabnikov mobilnih telefonov priznava, da včasih ne vozijo tako varno kot bi morali, medtem ko uporabljajo svoj prenosni telefon. Med uporabniki prenosnih telefonov moški (32 %) raje kot ženske (25 %) priznajo, da ne vozijo tako varno, kot bi morali.

Nadalje 82 % vseh Američanov in 86 % vseh uporabnikov mobilnih telefonov vsaj občasno moti glasno in nadležno pogovarjanje na javnih prostorih

Seveda le približno eden od desetih (8 %) lastnikov mobilnega telefona prizna, da so bili tarče kritik ali grdih pogledov, medtem ko so uporabljali svoj telefon na javnih prostorih.

Za nekatere je postal njihov prenosni telefon tako pomemben vir komunikacije, da popolnoma pozabijo na stroške, povezane z njim. 36 % lastnikov mobilnih telefonov pravi, da so bili na trenutke kar šokirani ob pogledu na višino njihovega mesečnega računa za prenosni telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki