marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Uporabniki mobilnih telefonov uporabljajo aplikacije kar štiri ure na dan


27.10.2021
Objavil: Dare Gliha

Aplikacije so sestavni del vsakdanjega življenja mobilnih uporabnikov. Zaradi tega so uporabniki preživeli veliko ur pred zasloni svojih mobilnih telefonov in pri tem uporabljali aplikacije iz različnih kategorij.

Po podatkih, ki jih je pridobil Finbold, so uporabniki v tretjem četrtletju v večini držav dnevno uporabljali aplikacije (na sistemu Android) kar 4,32 ur na dan. V tem obdobju so uporabniki iz Indonezije porabili največ časa in sicer 5,5 ure, sledila jim je Brazilija s 5,4 ure, Južnokorejski uporabniki so porabili 5 ur, v Indiji pa 4,8 ure.

Druge države z večjim številom porabljenih ur za aplikacije so še Mehika (4,8 ure), Japonska (4,8 ure), Kanada (4,4 ure), Rusija (4,3 ure), ZDA (4,2 ure), Turčija (4,2 ure), Avstralija (4,1 ure), Združeno kraljestvo (4,0 ure), Argentina (3,6 ure), Francija (3,6 ure), Nemčija (3,3 ure) in Kitajska (3,3 ure).

V primerjavi z drugim četrtletjem 2021 so Rusi zabeležili najvišjo spremembo in sicer 16,21 %, s 3,7 ure na 4,3 ure. Avstralski uporabniki so zabeležili drugo največjo spremembo s 13,88 %, Turčija pa je zabeležila največjo negativno razliko med Q2 in Q3, in sicer 6,66 %.

Poročilo Finbolda predstavlja tudi dejavnike za rast uporabe mobilnih aplikacij. "Ure, porabljene za aplikacije, so se povečale, saj se je večina podjetij prilagodila spreminjajočemu vedenju uporabnikov s prednostjo mobilnih naprav. Predvsem se je mobilni telefon pojavil kot pot za podjetja, da ostanejo pred konkurenco. Nekatere poslovne kategorije, ki so vplivale na uporabo mobilnih telefonov v pandemiji vključujejo predvsem videokonference in mobilno komunikacijo."

V prihodnosti se bo čas s višjo penetracijo pametnih telefonov še naprej povečeval. Poleg tega se bo pojav in širjenje tehnologij (kot je npr. 5G) vse bolj osredotočal na mobilne aplikacije.

Celotno poročilo je dostopno na spletnih straneh Finbolda.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki