marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Ulrich Rokita novi član uprave za tehniko na Si.mobilu


28.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Z marcem 2011 bo prišlo do sprememb v upravi družbe Si.mobil. Horst Pertl, dosedanji član uprave za tehniko, bo z marcem prevzel funkcijo člana uprave za tehniko pri bolgarskem MobilTelu - sestrskem podjetju v okviru skupine Telekom Austria Group. Njegovo funkcijo bo kot novi član uprave za tehniko v Si.mobilu prevzel Ulrich Rokita.

Ulrich Rokita je svojo kariero začel kot strokovnjak za radijsko omrežje v družbi Alcatel, leta 1997 pa se je pridružil skupini Telekom Austria Group, kjer je v okviru mobilnega operaterja A1 razvijal najmočnejše mobilno omrežje v avstrijsko in nemško govorečih deželah. Skozi leta je bil dejaven v skoraj vseh novo nastajajočih podjetjih znotraj skupine Telekom Austria Group in njenih projektih ter pomembno prispeval pri širitvi skupine in vstopih na nove trge.

Operater A1 je kot prvi nacionalni operater v Evropi uporabnikom ponudil tehnologijo UMTS, pri čemer je za uvedbo in nadgradnjo omrežja skrbel Ulrich Rokita. V letu 2010 je bil v nekdanjem podjetju Telekom Austria odgovoren za integracijo fiksnega in mobilnega dela načrtovanja omrežja. Pod njegovim vodstvom so v Avstriji uvedli tudi tehnologijo LTE in tako potrdili svoje prvenstvo v kakovosti omrežja.

Vodstvo družbe Si.mobil

Od 1. marca bodo upravo družbe Si.mobila predstavljali Dejan Turk, predsednik uprave, Milan Zaletel, član uprave za finance, in Ulrich Rokita, član uprave za tehniko.

Razširjeno vodstvo sestavljajo direktorji Eva Aljančič, odgovorna za marketing, Barbara Gorše, odgovorna za naročniški sektor, Tamara Valenčič, odgovorna za korporativno komuniciranje in odnose s sodelavci, Gregor Kastelic, odgovoren za storitve jedrnega omrežja in IT, Johannes Nabecker, odgovoren za dostopovno in prenosno omrežje, Boštjan Škufca Zaveršek, odgovoren za prodajo, ter Andrej Špik, odgovoren za regulativo in veleprodajo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki