marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Zdravje: Japonski mobilni operaterji niso ugotovili nikakršnih negativnih učinkov delovanja mobilnih baznih postaj na zdravje


05.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Japonski mobilni operaterji NTT DoCoMo, KDDI Corporation in SoftBank Mobile Corporation so poročali, da radijska frekvenčna energija iz baznih postaj za mobilne telefone ne povzroča škode na človeških celicah.

Od novembra 2002 so družbe sodelovale in raziskovale učinke radijskih valov. Kot del sodelovanja je bilo speljanih veliko poskusov na celičnih in genetskih stopnjah. Uporabljali so do 10-krat močnejše sevanje kot znaša vnaprej določena meja za sevanje radijskih frekvenc baznih postaj. V začasnem poročilu, 26. aprila 2005, so družbe najavile, da niso ugotovile nikakršnih učinkov na razmnoževanje celic, gensko zasnovo ali na DNA. Sedaj so ugotovili, da ni nikakršnih genskih sprememb ali beljakovinskih funkcij, ki bi bile povezane s transformacijo celic ali njihovim odmiranjem. Temelječ na teh ugotovitvah, so operaterji zaključili, da ne najdejo nikakršne povezave med učinki radijskih valov z mobilnih baznih postaj in vplivom na zdravje.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), evropska in ameriška vladna organizacija in japonsko ministrstvo za notranje zadeve in komunikacije se v splošnem strinjajo z ugotovljenim, da ni znanstvenih dokazov o negativnih vplivih radijskih valov z mobilnih telefonov in baznih postaj na zdravje. Kakorkoli, ker obstajajo nekatere študije, ki trdijo, da je vpliv baznih postaj na zdravje negativen, WHO priporoča nadaljne raziskave glede varnosti radijskih oddajanj. V odgovor, so trije mobilni operaterji začeli z raziskovanjem učinkov radijskih valov s sistemov mobilnih telefonov na človeško telo.

Izčrpne študije skupne raziskave so bile objavljene v letnem poročilu Bioelektromagnetne mednarodne akademske družbe (BEMS) in ostalih publikacijah med zadnjimi tremi leti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki