marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Za mobilnike potrebna TV-naročnina


25.02.2006
Objavil: Aljoša Cankar

V Veliki Britaniji bodo lastniki mobilnih telefonov, ki omogočajo sprejem televizijskega signala, v kratkem primorani plačati TV-naročnino, sicer jih čaka kazen v višini 1700 ameriških dolarjev.

Vsi imetniki televizijskih aparatov, pa tudi tisti, ki TV-program spremljajo prek spleta, so namreč dolžni plačati naročnino, tako zbrana sredstva pa tvorijo glavni vir financiranja nacionalne TV-hiše - BBC. Uporaba TV-sprejemnika ali katerekoli druge naprave, s katero je mogoč sprejem TV-signala (npr. video snemalnik, osebni računalnik z ustrezno kartico ali samostojni sprejemnik signala - set-top box) brez plačane naročnine se smatra kot kaznivo dejanje.

Na uradu, ki skrbi za omenjeno področje (http://www.tvlicensing.co.uk), so trenutno najbolj zaposleni z iskanjem ustreznih rešitev, s katerimi si želijo doseči, da bi mobilno televizijo (s kar najmanj spremembami) obravnavala kar obstoječa zakonodaja.

Zna pa se zgoditi, da bodo obstajale tudi izjeme, predvsem kar se tiče študentske populacije. Po obstoječi zakonodaji baterijsko napajane TV-sprejemnike pod določenimi pogoji krije naročnina, plačana s strani staršev, tako, da sam študent nima dodatnih stroškov. Sprva je ta člen obravnaval zgolj običajne sprejemnike, s prihodom mobilne televizije pa se je seveda pojavila tudi možnost vključitve le-te.

Operaterja Vodafone in 3 (Three) sta že izrazila zanimanje za prenos video vsebin prek 3G-omrežij, medtem, ko se je O2 odločil za preizkus standarda DVB-H (digital video broadcast – handheld, digitalni prenos videa).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki