marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Tušmobil znova najhitreje rastoči operater


19.06.2012
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil tudi v petem letu svojega delovanja ostaja najhitreje rastoči slovenski mobilni operater. Četrtletno poročilo APEK-a ugotavlja, da je tržni delež Tušmobila zrasel za kar 0,3-% točke na 10,4 %, kar je največ med vsemi operaterji. Prav tako so edini med operaterji zabeležili rast tržnega deleža pri predplačnikih, povečal se je tudi delež zaključevanja govornega prometa iz lastnega omrežja ter število poslanih sporočil SMS.

V Tušmobilu prav v teh dneh začenjajo z obeleževanjem svojih petih let delovanja na slovenskem trgu mobilnih komunikacij. Napori in novosti, ki jih nenehno vlagajo v nadgradnjo svoje ponudbe, so jasno razvidni tudi iz novega četrtletnega poročila APEK-a, ki je za prve tri mesece tega leta pri Tušmobilu ponovno ugotavlja največjo rast med vsemi mobilnimi operaterji. »Dokaz, da si uporabniki želijo fleksibilne mobilne storitve in največji možni obseg za ceno, ki jo plačajo, je naša vnovična rast. Najhitreje rastemo že tretje četrtletje zapored,« pojasnjujejo v Tušmobilu.

Potem ko so v zadnjem četrtletju leta 2011 v Tušmobilu že drugo četrtletje obdržali naslov najhitreje rastočega mobilnega operaterja se je rast stopnjevala tudi letos. Tržni delež Tušmobila se je povečal za 0,3-% točke na 10,4 %, pri čemer so presegli številko 230.000 uporabnikov. Vnovično rast tržnega deleža so zabeležili tudi na segmentu predplačnikov. S 15,1 % tržnim deležem, ki je v primerjavi z minulim četrtletjem večji za 0,2-% točke, je Tušmobil najbolj zrasel na trgu. Prodajna uspešnica Tušmobila – paketi FREE, ki so zdaj na voljo tudi v trgovinah Tuš, je zaradi koncepta neomejenega komuniciranja znotraj omrežja vplivala na rast deleža zaključevanja govornega prometa iz lastnega omrežja, ki je znašala 0,5-% točke. Zaradi obsega zakupljenih storitev pa se je Tušmobilu najbolj med operaterji, kar za 1-% točko, povečalo tudi število poslanih sporočil SMS, ki znaša 10,3 %.

Rast mobilnih storitev je zagotovo posledica izjemnega kakovostnega preskoka, ki so ga v Tušmobilu v zadnjih petih letih naredili na področju gradnje lastnega omrežja: »Danes zagotavljamo 98,13-% pokritost prebivalstva z naprednimi tehnologijami, tudi najsodobnejšo 3G+ in imamo do okolja najprijaznejše mobilno omrežje v Sloveniji,« dodajajo v Tušmobilu. Dodaten dokaz za kakovost omrežja in storitev, ki jih omogoča, je tudi nedavno sklenjeno partnerstvo o gostovanju z novim slovenskim mobilnim operaterjem.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki