marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

Tušmobil z jutrišnjim dnem vstopa na Ljubljansko borzo


22.10.2013
Objavil: Thomas Bergant

Le šest let po vstopu na trg telekomunikacij, ki ga je v tem času uspel temeljito preoblikovati in narediti uporabnikom bolj dostopnega, je Tušmobil, ki že vse od leta 2011 trdno drži pozicijo najhitrejše rastočega operaterja, pred novim mejnikom.

Po tem ko se je poleti odločil za izdajo obveznic in v kratkem času pri več kot 5 milijonih prodanih obveznic tudi dosegel prag uspešnosti, jutri z obveznicami odločno vstopa na trg vrednostnih papirjev ljubljanske borze. S tem Tušmobil postaja javna družba, njegovo poslovanje, pri katerem v zadnjem času dosega odlične rezultate, pa z zavezo k stalnem poročanju še bolj transparentno za poslovno in drugo javnost.

Za izdajo obveznic so se v Tušmobilu v začetku poletja odločili po temeljiti presoji in ob samozavesti, ki jim jo vlivajo odlični rezultati, ki jih beležijo v zadnjem letu dni. Pozitiven je bil tudi odziv vlagateljev, ki, kot so prepričani v Tušmobilu, v veliki meri temelji na zelo trdnem položaju družbe, ki je relativno nizko zadolžena in ima odlično pozicijo za nadaljnjo rast.

»Z uvrstitvijo na borzo v Tušmobilu naše nadaljnje poslovne poteze in aktivnosti načrtujemo še z večjo odgovornostjo, ne le do našega lastnika, pač pa tudi do vseh vlagateljev, ki so Tušmobilu z nakupom obveznic zaupali svoja sredstva in potrdili, da verjamejo v našo vizijo,
« je ob vstopu na borzo povedal direktor Tušmobila Gregor Štampohar.

Da je Tušmobil trenutno eno najbolj perspektivnih in stabilnih podjetij na trgu, potrjujejo tudi podatki iz nedavno objavljenega letnega poročila o poslovanju za leto 2012 ter trendi rasti, ki se nadaljujejo tudi v letošnjem letu. V Tušmobilu, ki sicer kot tretji največji mobilni operater na trgu trenutno dosega 11,7-odstotni tržni delež, zaupa pa mu že več kot 265 tisoč uporabnikov, so tako v letu 2012 prihodke od prodaje povečali za 13 %, EBITDA pa kar za 240 % v primerjavi z 2011. Številke, ki jih dosegajo v zadnjih dveh letih, so poleg inovativne ponudbe, s katero prepričljivo nagovarjajo slovenske uporabnike, gotovo tudi rezultat preteklih odločitev, ko so se osredotočili na svoje ključne mobilne storitve in uspeli optimizirati stroškovno učinkovitost poslovanja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki