marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Tušmobil je vpeljal nov pristop k evidentiranju in upravljanju delovnega časa zaposlenih


10.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil je ponudil moderno in učinkovito rešitev za vsa podjetja, ki ročno obračunavajo ure svojih zaposlenih. Namesto starega načina s karticami, se bodo zaposleni ob prihodu v podjetje registrirali kar s svojim mobilnim telefonom. Način je preprost in učinkovit, za podjetja pa je predvsem cenovno ugoden.

Uporaba je preprosta. Ljudje se bodo ob prihodu na delovno mesto dotaknili določene kontrolne točke, na telefonskem aparatu pa bodo izbrali ustrezno vrsto dogodka, na primer prihod, malica, odhod, itd. Dogodek se bo preko mobilnega omrežja v realnem času zabeležil na strežniku in bo pripravljen za nadaljnjo obdelavo, denimo za izračun mesečnih ur.

Tehnologija NFC (Near Field Communication) je nova brezžična tehnologija kratkega dosega, ki se je razvila iz kombinacije obstoječih brez kontaktnih in povezovalnih tehnologij. Izdelki z vgrajenim NFC bodo dramatično poenostavili medsebojno kombinacijo uporabniških naprav. Pospešili bodo vzpostavitev povezav, izmenjavo informacij, omogočili pa bodo hitro in varčno plačevanje. Tehnologija deluje na 13,65 MHz in prenaša podatke s hitrostjo do 424 KBitov/sek. Kot takšna, NFC prinaša intuitivno, enostavno in varno komunikacijo med elektronskimi napravami. NFC je tako tehnologija branja in pisanja. Komunikacija med dvema NFC kompatibilnima napravama se začne, ko sta ena od druge oddaljeni do 4 centimetre.

In zakaj naj bi se podjetja odločila za uvedbo sistema Tušmobil NFC? Omenjeni sistem nudi več prednosti pri delu z zaposlenimi. Omogoča večjo elastičnost pri načrtovanju delovnega časa, na primer, omogoča drseči sistem prihodov, lažje administriranje posebnih dogodkov, kot so nadure, nočno delo ali zamude. Ponuja enostaven, hiter in zanesljiv način obračuna delovnih ur, nudi tudi točen in hiter vpogled v podatke o dejanski prisotnosti zaposlenih na delovnem mestu in je odlična osnova za nagrajevanje zaposlenih po opravljenem času. Za podjetja pa je izredno učinkovita rešitev tudi s stroškovnega vidika. Nižji stroški investicije omogočajo dostopnost sistema tudi podjetjem z manj zaposlenimi, njegova uvedba pa ne zahteva nikakršnih fizičnih posegov v prostor. Klasičen pristop zahteva montažo terminalov in povezavo v sistem, s pomočjo spletnega vmesnika pa namestimo NFC sistem in nalepimo NFC nalepke na želena mesta, kjer želimo kontrolne točke za registracijo zaposlenih.

NFC tehnologija zaenkrat podpira mobilni aparat Nokia 6131 NFC, ki je čisto običajen mobilni aparat, razlika je le v tem, da ima v notranjosti telefona integriran NFC čip. Tušmobil testni NFC paket vključuje dva mobilna telefonska aparata Nokia 6131 NFC, pet NFC nalepk in naslov ter geslo za dostop do spletnega vmesnika za nastavitev sistema. V kratkem pa bodo NFC tehnologijo podpirali tudi mobilni aparati drugih znamk.

Tehnologija NFC pa ne omogoča le storitev v zvezi z delovnim časom zaposlenih. V tujini je s pomočjo omenjene tehnologije moč kupovati, plačevati vozovnice javnega prevoza, vstopnine za različne prireditve, pridobivati informacije na poti (on the fly), itd. Uporabniki morajo svoj telefon z vgrajenim NFC čipom le približati določeni točki in storitev je omogočena.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki