marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Tušmobil je vpeljal nov pristop k evidentiranju in upravljanju delovnega časa zaposlenih


10.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil je ponudil moderno in učinkovito rešitev za vsa podjetja, ki ročno obračunavajo ure svojih zaposlenih. Namesto starega načina s karticami, se bodo zaposleni ob prihodu v podjetje registrirali kar s svojim mobilnim telefonom. Način je preprost in učinkovit, za podjetja pa je predvsem cenovno ugoden.

Uporaba je preprosta. Ljudje se bodo ob prihodu na delovno mesto dotaknili določene kontrolne točke, na telefonskem aparatu pa bodo izbrali ustrezno vrsto dogodka, na primer prihod, malica, odhod, itd. Dogodek se bo preko mobilnega omrežja v realnem času zabeležil na strežniku in bo pripravljen za nadaljnjo obdelavo, denimo za izračun mesečnih ur.

Tehnologija NFC (Near Field Communication) je nova brezžična tehnologija kratkega dosega, ki se je razvila iz kombinacije obstoječih brez kontaktnih in povezovalnih tehnologij. Izdelki z vgrajenim NFC bodo dramatično poenostavili medsebojno kombinacijo uporabniških naprav. Pospešili bodo vzpostavitev povezav, izmenjavo informacij, omogočili pa bodo hitro in varčno plačevanje. Tehnologija deluje na 13,65 MHz in prenaša podatke s hitrostjo do 424 KBitov/sek. Kot takšna, NFC prinaša intuitivno, enostavno in varno komunikacijo med elektronskimi napravami. NFC je tako tehnologija branja in pisanja. Komunikacija med dvema NFC kompatibilnima napravama se začne, ko sta ena od druge oddaljeni do 4 centimetre.

In zakaj naj bi se podjetja odločila za uvedbo sistema Tušmobil NFC? Omenjeni sistem nudi več prednosti pri delu z zaposlenimi. Omogoča večjo elastičnost pri načrtovanju delovnega časa, na primer, omogoča drseči sistem prihodov, lažje administriranje posebnih dogodkov, kot so nadure, nočno delo ali zamude. Ponuja enostaven, hiter in zanesljiv način obračuna delovnih ur, nudi tudi točen in hiter vpogled v podatke o dejanski prisotnosti zaposlenih na delovnem mestu in je odlična osnova za nagrajevanje zaposlenih po opravljenem času. Za podjetja pa je izredno učinkovita rešitev tudi s stroškovnega vidika. Nižji stroški investicije omogočajo dostopnost sistema tudi podjetjem z manj zaposlenimi, njegova uvedba pa ne zahteva nikakršnih fizičnih posegov v prostor. Klasičen pristop zahteva montažo terminalov in povezavo v sistem, s pomočjo spletnega vmesnika pa namestimo NFC sistem in nalepimo NFC nalepke na želena mesta, kjer želimo kontrolne točke za registracijo zaposlenih.

NFC tehnologija zaenkrat podpira mobilni aparat Nokia 6131 NFC, ki je čisto običajen mobilni aparat, razlika je le v tem, da ima v notranjosti telefona integriran NFC čip. Tušmobil testni NFC paket vključuje dva mobilna telefonska aparata Nokia 6131 NFC, pet NFC nalepk in naslov ter geslo za dostop do spletnega vmesnika za nastavitev sistema. V kratkem pa bodo NFC tehnologijo podpirali tudi mobilni aparati drugih znamk.

Tehnologija NFC pa ne omogoča le storitev v zvezi z delovnim časom zaposlenih. V tujini je s pomočjo omenjene tehnologije moč kupovati, plačevati vozovnice javnega prevoza, vstopnine za različne prireditve, pridobivati informacije na poti (on the fly), itd. Uporabniki morajo svoj telefon z vgrajenim NFC čipom le približati določeni točki in storitev je omogočena.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki