marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

Tušmobil tudi letos povečuje svoj tržni delež


11.06.2014
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil je po poročilu AKOS-a v prvem četrtletju letošnjega leta povečal delež aktivnih uporabnikov na 12,2 %. Z več kot 285.000 uporabniki utrjuje položaj tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja ter uspešno začrtano poslovanje.

Leto 2013 je družba namreč končala z dobičkom, tako se je EBITDA povečal za skoraj 30 % in je znašal 12 milijonov evrov. Podatki AKOS-a še kažejo, da je Tušmobil izmed vseh operaterjev v Sloveniji najbolj zvišal odstotek naročnikov, hkrati že tretje leto zapored raste tudi v številu poslanih SMS in MMS sporočil in je v prvem letošnjem četrtletju v deležu poslanih SMS sporočil zabeležil rekorden odstotek rasti v primerjavi z drugimi ponudniki.

Tušmobil je tudi vstop v leto 2014 zaznamoval z rastjo tržnega deleža, in sicer iz 11,9-% iz konca leta 2013 na 12,2-% v prvem kvartalu letošnjega leta. Povečevanje tržnega deleža zaznamuje podjetje že več let, lanski uspešni poslovni rezultati pa utrjujejo njegov status ključnega igralca na slovenskem trgu mobilne telefonije.

»Od prihoda na zrel mobilni trg v Sloveniji smo uspeli v sedmih letih pridobiti več kot 285.000 aktivnih in zadovoljnih uporabnikov ter poslovno leto 2013 zaključiti z dobičkom. V letošnjem letu nadaljujemo in krepimo pozitivno poslovno zgodbo najhitreje rastočega mobilnega operaterja na slovenskem trgu,« je povedal Gregor Štampohar, direktor Tušmobila.

Po podatkih AKOS-a rast v vseh segmentih
Po podatkih četrtletnega AKOS-ovega poročila je Tušmobil v primerjavi z vsemi operaterji v Sloveniji najbolj zvišal odstotek naročnikov, ki predstavlja 10,8-% delež med vsemi naročniki na slovenskem trgu mobilne telefonije. Prav tako je zvišal delež predplačniških razmerij na 15,9 %, povečuje govorni promet, skoraj za odstotno točko je povečal delež poslanih SMS sporočil in s tem postavil rekord med vsemi operaterji, ki so bodisi zmanjšali ali ohranili delež bodisi ga minimalno zvišali (za 0,1%). Zrasel je tudi tržni delež poslanih MMS sporočil, in sicer na 10,5 %.

Rast v tržnem deležu omogoča privlačna ponudba in uvajanje novih tehnologij 4G
S svojim mobilnim omrežjem Tušmobil pokriva že 98,90 % slovenskega prebivalstva in z njim svojim zadovoljnim uporabnikom zagotavljajo najsodobnejše mobilne storitve in ugodno ponudbo. V letošnjem juniju so tako oba paketa MINGL, prej namenjenega zgolj mladim, sedaj na voljo vsem brez omejitev, 20. junija pa odpirajo še novi Tušmobilov multimedijski center v Ljubljani.

V letošnjem letu družba načrtuje nadaljevanje pozitivnega trenda tako pri številu uporabnikov kot pri poslovnih rezultatih: »Za nami je eno najbolj uspešnih let našega delovanja, ko smo z najhitrejšo rastjo števila uporabnikov med vsemi slovenskimi operaterji še utrdili svoj položaj na slovenskem trgu in postali eno najperspektivnejših in hitro rastočih slovenskih podjetij. Na nedavni javni dražbi smo uspešno pridobili željen spekter radijskih frekvenc, ki je temelj za uresničevanje zastavljene razvojne strategije ter nam omogoča, da bomo tudi v prihodnje lahko uporabnikom zagotavljali kakovostne in tehnološko napredne storitve,« je še povedal Gregor Štampohar, direktor Tušmobila.

Z izdajo Odločbe o dodelitvi radijskih frekvenc si je Tušmobil zagotovil pravico do nudenja mobilnih javnih komunikacijskih storitev preko lastnega omrežja za obdobje nadaljnjih 15 let. Kombinacija radijskih frekvenc bo omogočila nadaljnje nudenje že implementiranih tehnologij, obenem pa je družba uspešno dražila 1/3 razpoložljivih radijskih frekvenc na 800 megaherčnem frekvenčnem pasu. Te so ključne za dolgoročni razvoj hitrih mobilnih omrežij četrte generacije (4G) in omogočajo najbolj optimalno vpeljavo najcenejšega mobilnega interneta v vsako slovensko vas. Tako bo Tušmobil uporabnikom še naprej zagotavljal nove in inovativne ponudbe ter tudi v prihodnje aktivno oblikoval podobo slovenskega trga mobilnih komunikacij.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki