marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Tušmobil še vedno povečuje tržni delež


11.12.2013
Objavil: Dare Gliha

Tudi tretje četrtletno poročilo APEK o razvoju trga elektronskih komunikacij na trgu mobilnih storitev ne prinaša velikih novosti. Med prvimi štirimi operaterji Tušmobil še vedno edini uspeva kontinuirano povečevati tržni delež in s trenutno več kot 270.000 uporabniki in 11,8-odstotnim deležem nadaljuje utrjevanje svojega položaj na trgu.

Ob paleti odličnih, predvsem pa cenovno izjemno privlačnih ponudb, ki so jih v Tušmobilu predstavili v zadnjih mesecih, pa rezultat, ki so ga v Tušmobilu seveda pričakovali, ni nobeno presenečenje in je plod jasno zastavljene strategije in profesionalnega dela Tušmobilove ekipe, ki se kaže ne le v rasti števila uporabnikov, ampak tudi v odličnih poslovnih rezultatih, ki jih v Tušmobilu beležijo v zadnjem letu.

Da je mobilna telefonija področje, ki še vedno beleži trende rasti, kaže ponovno povečanje aktivnih uporabnikov mobilnih storitev, ki danes dosega že penetracijo aktivnih uporabnikov kar 109,7 % na prebivalstvo. Med velikimi operaterji je to rast v tretjem četrtletju leta uspelo izkoristiti le Tušmobilu, ki je potem, ko je v prvi polovici leta dosegel rast za 0,5 %, delež aktivnih uporabnikov uspel povečati še za 0,1 %, nasprotno pa sta njegova največja konkurenta zabeležila negativni izid. S prepričljivim nastopom, s katerim je nagovoril oba glavna segmenta uporabnikov, je Tušmobil tržni delež povečal tako pri naročnikih, kjer je APEK izmeril 0,2-odstotno rast, kot tudi pri predplačniškem segmentu. Tušmobilovi uporabniki so v zadnjih dveh mesecih tudi bistveno povečali uporabo sporočilnih storitev, saj se je za več kot pol odstotka povečal tako delež poslanih sms kot mms sporočil.

»Čeprav so razmere na trgu zelo zaostrene, smo izjemno veseli, da tudi v drugi polovici leta 2013 nadaljujemo trende rasti, ki jih nepretrgoma beležimo že več kot dve leti. Našim uporabnikom se zahvaljujemo za zaupanje in jim obljubljamo, da bo tudi v prihodnje Tušmobil zanje najboljša in najbolj ugodna izbira,« so ob objavi poročila povedali v Tušmobilu.

Glede na zadnje novosti, so jih v Tušmobilu uporabnikom predstavili v mesecih, ki jih aktualna meritev še ni zajela, in odličen odziv, ki so ga doživele med uporabniki, pa v Tušmobilu tudi ob koncu leta pričakujejo nove pozitivne premike in potrditev odličnega dela v nadaljnji rasti tržnih deležev, katerih objavo kot najhitreje rastoči operater vedno z veseljem pričakujejo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki