marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Tušmobil pridobil UMTS licenco


15.04.2008
Objavil: Dare Gliha

APEK je mobilnemu operaterju Tušmobil podelil licenco za uporabo UMTS storitev, vendar so jo za razliko od ostalih operaterjev pridobili povsem brezplačno. Pri konkurentih Simobilu in Mobitelu so ob tem tudi opozorili, da je APEK kršil pravila, saj poziva za pridobitev licence ni objavil na svoji spletni strani, kar je zapisano v statutu agencije.

Spomnimo, da je Mobitel leta 2001 za UMTS licenco plačal 92 milijonov, Simobil pa leta 2006 6,5 milijona evrov. Oba operaterja navajata, da sama podelitev licence brez razpisa ni v skadu s prakso v Evropski uniji. Tretji operater, T-2, je za licenco plačal toliko kot Simobil, torej 6,5 milijona evrov.

Vendar APEK na vse očitke odgovarja, da je bilo obvestilo objavljeno tako na spletni strani, kot tudi v uradnem listu. "Ker se je na objavo za podelitev licence javil le en interesent, po zakonu ni potrebno objaviti razpisa," je povedala predstavnica APEK-a, Dragana Lukič. Povedala je še, da je bilo obvestilo na spletni strani objavljeno 21. decembra. Ker je ostal en pas leta 2006 nedodeljen in se je na razpis prijavil le en interesent, je APEK ugodil Tušmobilu in mu dodelil frekvenčni pas brez javnega razpisa, ter s tem tudi brez plačila.

Pri Tušmobilu so z razpletom zgodbe zadovoljni, saj so bili pogoji za pridobitev licence za njih izredno ugodni. Vendar pa zavračajo očitke, da so licenco dobili brezplačno, saj bodo v skladu z zakonom plačevali pristojbino za uporabo frekvenc.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki