marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Tušmobil letos z največjo rastjo uporabnikov


17.12.2012
Objavil: Dare Gliha

Tušmobil ostaja najhitreje rastoči slovenski mobilni operater. Četrtletno poročilo APEK-a ugotavlja, da je njihov tržni delež zrasel na 11,4 odstotka in se je tako od konca leta 2011 povečal za kar 1,3 odstotne točke, kar je največ med vsemi operaterji. Tušmobil je tudi pri SMS sporočilih v zadnjem obdobju zabeležil največjo rast, saj ta znaša 0,6 odstotne točke in v skupnem deležu 11,3 odstotka.

Četrtletno poročilo o razvoju trga mobilne telefonije, ki ga pripravlja APEK, kaže tudi v tretjem kvartalu letošnjega leta na nadaljevanje rasti Tušmobila. »V petem letu poslovanja smo presegli četrt milijona uporabnikov in naš delež se je z 10,1 % ob koncu leta 2011 povečal na 11,4 % v letu 2012, kar je največja rast med vsemi mobilnimi operaterji,« pojasnjujejo v Tušmobilu. Svoj delež vse leto konstanto krepijo tako na segmentu predplačnikov kot naročnikov, kjer so v zadnjih treh mesecih zrasli za 0,3 odstotne točke, kar je ponovno največja rast med vsemi operaterji. »Uporabniki ugotavljajo, kje dobijo največ mobilnih storitev za svoj denar in to dokazujejo tudi trendi rasti uporabe vseh storitev, kjer še posebej izstopajo sporočila SMS in MMS,« dodajajo v Tušmobilu.

V Tušmobilu so v letu 2012 veliko pozornosti posvetili nadgradnji in razširitvi svojega mobilnega omrežja, s katerim pokrivajo že 98,45 % slovenskega prebivalstva. Na izbranih območjih so uporabnikom ponudili tudi tehnologijo 3G+, ki omogoča predvsem še hitrejše mobilne internetne storitve za najzahtevnejše uporabnike. »V novem letu bomo še aktivneje nadgrajevali našo ponudbo in v tehnološko platformo vnesli nove rešitve, ki bodo našim uporabnikom še naprej zagotavljale visok standard storitev,« zaključujejo v Tušmobilu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki