marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Tušmobil podpisal Kodeks o zaščiti otrok in mladostnikov


31.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Tretji največji slovenski mobilni operater Tušmobil je danes s podpisom Kodeksa o varnejši rabi mobilnih telefonov podprl zaščito otrok in mladostnikov pred škodljivimi vsebinami. V Tušmobilu so že do zdaj tovrstni zaščiti namenjali posebno pozornost, zdaj pa bodo osveščanje še povečali in ga z apeli razširili tudi na druge ponudnike mobilnih vsebin.

V najhitreje rastočem mobilnem operaterju Tušmobil so takoj pozdravili pobudo Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, ki je pripravila Samoregulacijski kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev. V Tušmobilu se zavedajo, da prav hiter razvoj dodatnih vsebin v mobilnih komunikacijah, ki so namenjene odraslim, predstavlja potencialno grožnjo za razvoj otrok in mladostnikov. Zato so že pred časom tovrstne vsebine na svojem mobilnem portalu Tuškabina primerno označili in dodali obvestila o primernosti vsebin, ki so namenjene polnoletnim uporabnikom.

S podpisom kodeksa, ki je nadgradnja Evropskega pravnega okvira za varnejšo rabo mobilnih telefonov s strani mladostnikov in otrok, so se na Tušmobilu zavezali, da bodo nadaljevali z uveljavljanjem mehanizmov nadzora dostopa. Direktor trženja Tušmobila Marko Fujs je obljubil nadaljevanje odgovornega odnosa do družbe in okolja: »Tako staršem kot drugim skrbnikom bomo zagotovili možnost nadzora in upravljanja vsebin, o pomenu takšne prakse pa bomo osveščali javnost.« Na Tušmobilu ob tem dodajajo, da bodo k podpisu Kodeksa pozvali tudi ponudnike mobilnih vsebin, ki z njimi sodelujejo.

Pri Tušmobilu so to pomlad na svojem mobilnem spletnem portalu Tuškabina pripravili mnoge vsebine, ki so namenjene najširšemu krogu uporabnikov. Obljubljajo, da bodo njihov vedno bolj obiskan portal kmalu dopolnile nove vsebine, namenjene predvsem pozitivni zabavi in kratkočasenju mlajših uporabnikov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki