marketing
več | arhivpoudarjeno
Je Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

APEK-ova začasna odločba ogroža konkurenčnost na mobilnem trgu


26.05.2009
Objavil: Uredništvo

Nedavni ukrepi Agencije za pošto in elektronske komunikacije na veleprodajnem mobilnem trgu so močno zamajali s težavo postavljene temelje konkurenčnosti trga. Odločba z ekonomsko neutemeljeno ceno zaključevanja klicev postavlja nekatere mobilne operaterje, med njimi tudi Tušmobil, v neenakopraven položaj glede na predhodnike.

Tako je resno ogrožena konkurenčnost trga, od katere so imeli do sedaj dokazano največ koristi uporabniki.

Agencija za pošto in elektronske komunikacije je z zadnjim ukrepom močno ogrozila težko priborjene zametke konkurenčnosti ponudbe mobilnega trga, ki sicer še zdaleč ni evropsko primerljiva. Začasna odločba o ceni zaključevanja klicev izkrivlja konkurenco mobilnih operaterjev, saj že na prvi pogled viša dobičke že tako superdominantnega operaterja, ki ima evropsko nepredstavljivo visok tržni delež, vsem ostalim operaterjem pa administrativno določa cene zaključevanja klicev, ki jih niža celo pod same stroške.

V najhitreje rastočem mobilnem operaterju zadnjih let v Sloveniji Tušmobilu opozarjajo, da je začasna odločba zakonsko predvideno orodje, ki se uporablja v primerih potrebe po zaščiti življenja in zdravja ljudi, javnega reda in miru ipd., tako da je bliskovita intervencija APEK v zvezi s "ceno zaključevanja klicev v javnih mobilnih omrežjih" povsem nepričakovano in nerazumljivo dejanje. Neutemeljeni posegi regulatorja tako predstavljajo grožnjo in velik korak nazaj v konkurenčnosti slovenskega mobilnega trga, ki se je po letih stagnacije po prihodu Tušmobila ponovno razživel. To je mogoče razbrati tudi iz poročil Evropske komisije, ki v zadnjem poročilu ugotavlja, da je večja konkurenca na trgu mobilnih storitev Slovencem omogočila več deset milijonske prihranke, tudi po zaslugi prihoda Tušmobila, zato so takšne odločitve državnih organov povsem v nasprotju z oglaševanim namenom "varovanja konkurence in koristi potrošnikov".

Za zaščito potrošnikov in načel učinkovite konkurence Tušmobil predlaga razveljavitev odločbe v določenih delih. Samo takšna rešitev bi po pridobljenih neodvisnih strokovnih mnenjih pomenila ponovno vzpostavitev ravnotežja in s tem nadaljnjo možnost za razvoj konkurenčnosti ponudbe na slovenskem trgu mobilnih komunikacij.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki