marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Tudi Samsung Electronics prejel EISA nagrado za svoja mobilnika


20.08.2010
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics je prejelo prestižno nagrado Evropskega združenja za sliko in zvok (EISA) 2010-2011. Nagrado so prejeli za evropski mobilni telefon za socialna omrežja in evropski pametni telefon.

Nagrade EISA, ki jih podeljujejo na podlagi predlogov urednikov priznanih revij na področju uporabniške elektronike po vsej Evropi, odlikujejo najboljšo opremo v različnih tehnoloških kategorijah.

Evropski telefon za socialna omrežja 2010-2011: Samsung Wave S8500

• Prvi telefon, ki ga poganja operacijski sistem Bada, opremljen je z aplikacijami, ki nudijo podporo za vsa socialna omrežja;
• Za izjemnim 3,3-palčnim Super AMOLED zaslonom na dotik je močan 1GHz procesor in izjemna povezljivosti preko HSPA mreže, Wi-Fi in Bluetooth 3.0;
• Najnovejše multimedijske aplikacije zajemajo odlično kamero s 5- milijoni slikovnih točk in 720p HD za snemanje ter LED bliskavico;
• Samsung Apps, integrirana trgovina z aplikacijami, ki je dostopna preko naprave ali spleta, omogoča uporabnikom, da enostavno in brez težav naložijo vrsto aplikacij. Obenem ‘Social Hub’ omogoča integriran komunikacijski pristop zasnovan za tiste, ki so radi vedno na tekočem in "priklopljeni".

Sodniki, ki izbirajo EISA nagrade, so pohvalili telefon Samsung Wave z besedami, da je to “telefon, ki izkorišča trenutno zanimanje za pametne telefone z možnostmi in aplikacijami za podporo socialnim mrežam,” ter “da je tanek in lepo oblikovan, s kovinskim ogrodjem.”

Evropski pametni telefon 2010-2011: Samsung Galaxy S I9000

• Ob sistemu Android vključuje Galaxy S velik 4-palčni Super AMOLED zaslon in 1 GHz procesor, ki omogoča in povečuje pravo izkušnjo pametnega telefona, kot so živi HD video posnetki, bogato in resničnostno prikazano vsebino preko brskalnika Layar Reality in napredne LBS (Location Based Services);
• Telefon združuje različne možnosti povezovanja, od Bluetooth 3.0, najnovejšega Wi-Fi z DLNA tehnologijo, kot tudi hitro mobilno komunikacijo HSPA;
• Galaxy S ima edinstven inovativni TouchWiz 3.0 uporabniški vmesnik, ki ga je razvil Samsung, in Swype, hiter in preprost način vnosa besedila, ko ste na poti.

Sodniki so komentirali Galaxy S kot “'dragulj v kroni' za zahtevne uporabnike, ki želijo biti povezani, se zabavati in obenem biti obveščeni, ko so na poti. To je izvrstno zasnovana naprava, ki bi morala pritegniti pozornost vsakega ljubitelja mobilnih naprav.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki