marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

TSMC prestavlja začetek obratovanja tovarne v Arizoni na leto 2025


11.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Prvotni načrti družbe TSMC za njeno polprevodniško tovarno v Arizoni so bili, da bo začela množično proizvajati čipe prihodnje leto. Vendar je podjetje napovedalo zamudo: "Pričakujemo, da se bo urnik proizvodnje procesne tehnologije N4 prestavil na leto 2025," je za Nikkei Asia povedal predsednik uprave TSMC Mark Liu.

Težava je v pomanjkanju dovolj usposobljenih delavcev in tehnikov, ki bi se lahko preselili in namestili napredno opremo, ki se uporablja v livarni. TSMC pošilja tehnike iz svojih tovarn na Tajvanu, da pomagajo pri namestitvi.

TSMC gradi tudi drugo tovarno v Arizoni, ki bo proizvajala 3 nm čipe. Po začetni naložbi v višini 12 milijard dolarjev sta predsednik Biden in Tim Cook napovedala nadaljnjo naložbo v višini 40 milijard dolarjev.

Zaradi upočasnitve na trgu zabavne elektronike TSMC zdaj napoveduje 10-odstotno zmanjšanje celoletnih prihodkov v primerjavi z letom 2022. Do tega prihaja po tem, ko je poročal o prvem četrtletnem zmanjšanju čistega dobička po letu 2019.

Pozitivna stran pa je, da je podjetje ključni proizvodni partner proizvajalcev grafičnih procesorjev Nvidia in AMD. Je edini proizvajalec nekaterih njunih najbolj priljubljenih izdelkov pospeševalnikov umetne inteligence v času, ko številna podjetja umetno inteligenco dodajajo v vse vrste izdelkov. TSMC ima tudi veliko naročil za čipe za naslednjo generacijo iPhonov in Macov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki