marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

TSMC je dobavil 70 odstotkov vseh čipov v prvem četrtletju 2022


25.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Po najnovejšem poročilu družbe Counterpoint Research je bila družba TSMC v obdobju od januarja do marca vodilni svetovni proizvajalec polprevodnikov. TSMC naj bi obvladoval 70 % aplikacijskih procesorjev (AP), sistemov na čipu (SoC) in celičnih modemov, ki so bili vgrajeni v čipe za pametne telefone. Samsung Foundry je bil na drugem mestu s 30-odstotnim tržnim deležem.

Na svetovnem trgu čipov za pametne telefone je bil v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2021 zabeležen 5-odstotni upad dobav, čeprav so bili prihodki v istem obdobju tokrat za 23 % višji. Zanimivo je, da se je število čipovnih naborov, ki jih proizvaja TSMC, na letni ravni zmanjšalo za 9 %. Samsung je imel v 1. četrtletju leta 2022 s 60-odstotnim deležem vozlišč čipov za pametne telefone vendarle prednost, k čemur je v veliki meri pripomogel Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1.

Pričakuje se, da bo do konca leta prevladoval TSMC s svojim 4nm vozliščem, ki se uporablja v SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Qualcomm, MediaTek in Apple naj bi vsi uporabljali procesno vozlišče 4 nm podjetja TSMC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki