marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

TSMC je dobavil 70 odstotkov vseh čipov v prvem četrtletju 2022


25.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Po najnovejšem poročilu družbe Counterpoint Research je bila družba TSMC v obdobju od januarja do marca vodilni svetovni proizvajalec polprevodnikov. TSMC naj bi obvladoval 70 % aplikacijskih procesorjev (AP), sistemov na čipu (SoC) in celičnih modemov, ki so bili vgrajeni v čipe za pametne telefone. Samsung Foundry je bil na drugem mestu s 30-odstotnim tržnim deležem.

Na svetovnem trgu čipov za pametne telefone je bil v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2021 zabeležen 5-odstotni upad dobav, čeprav so bili prihodki v istem obdobju tokrat za 23 % višji. Zanimivo je, da se je število čipovnih naborov, ki jih proizvaja TSMC, na letni ravni zmanjšalo za 9 %. Samsung je imel v 1. četrtletju leta 2022 s 60-odstotnim deležem vozlišč čipov za pametne telefone vendarle prednost, k čemur je v veliki meri pripomogel Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1.

Pričakuje se, da bo do konca leta prevladoval TSMC s svojim 4nm vozliščem, ki se uporablja v SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Qualcomm, MediaTek in Apple naj bi vsi uporabljali procesno vozlišče 4 nm podjetja TSMC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki