marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

TSMC je dobavil 70 odstotkov vseh čipov v prvem četrtletju 2022


25.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Po najnovejšem poročilu družbe Counterpoint Research je bila družba TSMC v obdobju od januarja do marca vodilni svetovni proizvajalec polprevodnikov. TSMC naj bi obvladoval 70 % aplikacijskih procesorjev (AP), sistemov na čipu (SoC) in celičnih modemov, ki so bili vgrajeni v čipe za pametne telefone. Samsung Foundry je bil na drugem mestu s 30-odstotnim tržnim deležem.

Na svetovnem trgu čipov za pametne telefone je bil v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2021 zabeležen 5-odstotni upad dobav, čeprav so bili prihodki v istem obdobju tokrat za 23 % višji. Zanimivo je, da se je število čipovnih naborov, ki jih proizvaja TSMC, na letni ravni zmanjšalo za 9 %. Samsung je imel v 1. četrtletju leta 2022 s 60-odstotnim deležem vozlišč čipov za pametne telefone vendarle prednost, k čemur je v veliki meri pripomogel Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1.

Pričakuje se, da bo do konca leta prevladoval TSMC s svojim 4nm vozliščem, ki se uporablja v SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Qualcomm, MediaTek in Apple naj bi vsi uporabljali procesno vozlišče 4 nm podjetja TSMC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki