marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Trgovina Epic Games Store za iOS potrjena v EU še letos


05.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple je napovedal velike spremembe pri distribuciji aplikacij v svoji trgovini iOS App Store v EU, saj je svoj mobilni operacijski sistem odprl za alternativne trgovine z aplikacijami. Čeprav je sprememba trenutno omejena le na 27 držav članic EU, podjetje Epic Games že napoveduje vrnitev svoje uspešnice Fortnite.

Družba Epic Games je napovedala, da bo še letos v operacijski sistem iOS uvedla svojo trgovino Epic Games Store, ki bo vključevala priljubljeno igro battle royale. Podjetje Epic še ni navedlo uradnega datuma začetka delovanja svoje trgovine z igrami za iOS.

To je velika novica glede na zgodovino med Applom in Epic Games ter glede na to, da je Apple leta 2020 igro Fortnite odstranil iz trgovine App Store zaradi kršitve pravil trgovine App Store, ki je uporabnikom omogočala, da so zaobšli Applov plačilni sistem. Ena od morebitnih ovir za novo trgovino Epic Games Store v operacijskem sistemu iOS je dejstvo, da bo imel Apple nadzor nad trgovinami z aplikacijami tretjih oseb in bo moral odobriti Epicov predlog.

Epic Games na sodišču v ZDA dosegel dragoceno zmago nad Googlom
Nove spremembe v okviru zakona EU o digitalnih trgih (DMA) bodo omogočile tudi aplikacije za pretakanje iger v sistemu iOS, kar pomeni, da bomo najverjetneje še letos v sistemu iOS videli Xbox Cloud Gaming in Nvidia GeForce Now.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki