marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Trg pametnih telefonov se je v tretjem četrtletju zmanjšal za devet odstotkov


04.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih najnovejšega poročila Canalys Smartphone Analysis so svetovne pošiljke pametnih telefonov v obdobju od julija do septembra znašale 297,8 milijona enot. Ta številka pomeni 9-odstotno zmanjšanje v primerjavi s tretjim četrtletjem 2021 (325,6 milijona dobav) in je že tretje zaporedno četrtletje upadanja dobav pametnih telefonov.

Pošiljke pametnih telefonov v tretjem četrtletju v Evropi in azijsko-pacifiški regiji so presegle druge regije, saj je bilo izboljšano povpraševanje opaženo v Indiji, Indoneziji in na Filipinih. Kljub tržnim trendom je bilo v premijskem segmentu zaznati veliko povpraševanje po paradnih konjih podjetij Apple in Samsung, medtem ko je bilo povpraševanje po napravah srednjega in osnovnega razreda znova šibko.

Samsung je s 64,1 milijona pošiljk in 22-odstotnim tržnim deležem ohranil vodilno mesto z velikimi akcijami za zamenjavo serije Galaxy S in predstavitvijo nove linije zložljivih pametnih telefonov. Apple je bil na drugem mestu s 53 milijoni pošiljk in 18-odstotnim deležem na svetovnem trgu.

V Cupertinu so zaznali veliko povpraševanje po novi seriji telefonov iPhone 14 in so edino podjetje na seznamu prvih petih, ki je imelo pozitivno letno rast. Xiaomi je zabeležil 40,5 milijona pošiljk in 14-odstotni tržni delež, sledita mu Oppo (28,5 milijona) in vivo (27,4 milijona).

V četrtem četrtletju analitiki družbe Canalys napovedujejo nižje ciljne vrednosti naročil OEM in počasno obračanje zalog. Napovedi so mračne in prodajalci z najboljšimi strategijami za obvladovanje trenutnega gospodarskega upada bodo tisti, ki se bodo dobro znašli na dolgi rok.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki