marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR želi doseči najvišjo raven kakovosti izdelkov
07.06.2023

HONOR konsistentno posveča veliko pozornosti raziskavam in razvoju, do sedaj so vložili več kot 20 milijonov dolarjev v sofisticirano opremo za testiranje kakovosti v svojem Global Compliance and Testing Centru (GCTC). HONOR tako izvaja interne teste za preverjanje več kot 200 certifikacijskih standardov, vključno s certifikatom Conformité Européenne (CE).

slikaXiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov
05.06.2023

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

slikaZaslon, ki uporabnikom pomaga pri večjem izločanju melatonina pred spanjem
02.06.2023

HONOR namenja veliko pozornosti varni uporabi pametnih telefonov, predvsem ko gre za zdravje in zaščito oči. Tako je nedavno predstavljeni telefon HONOR Magic5 Pro postal prvi pametni telefon s certifikatom TÜV Rheinland Circadian Friendly, ki podpira možnost Circadian Night Display.

slikaSerija iPhone 16 Pro bo dobila večje zaslone in periskopske kamere
31.05.2023

Medtem ko bo serija iPhone 15 predvidoma predstavljena jeseni, se govorice o generaciji iPhone 16 pojavljajo že več mesecev. Znani Applov analitik Min-Chi Kuo je delil svojo najnovejšo informacijo, ki kaže, da bosta telefona iPhone 16 Pro in 16 Pro Plus ponujala večje zaslone in periskopske senzorje kamer.

članki

Trg pametnih telefonov se je v tretjem četrtletju zmanjšal za devet odstotkov


04.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih najnovejšega poročila Canalys Smartphone Analysis so svetovne pošiljke pametnih telefonov v obdobju od julija do septembra znašale 297,8 milijona enot. Ta številka pomeni 9-odstotno zmanjšanje v primerjavi s tretjim četrtletjem 2021 (325,6 milijona dobav) in je že tretje zaporedno četrtletje upadanja dobav pametnih telefonov.

Pošiljke pametnih telefonov v tretjem četrtletju v Evropi in azijsko-pacifiški regiji so presegle druge regije, saj je bilo izboljšano povpraševanje opaženo v Indiji, Indoneziji in na Filipinih. Kljub tržnim trendom je bilo v premijskem segmentu zaznati veliko povpraševanje po paradnih konjih podjetij Apple in Samsung, medtem ko je bilo povpraševanje po napravah srednjega in osnovnega razreda znova šibko.

Samsung je s 64,1 milijona pošiljk in 22-odstotnim tržnim deležem ohranil vodilno mesto z velikimi akcijami za zamenjavo serije Galaxy S in predstavitvijo nove linije zložljivih pametnih telefonov. Apple je bil na drugem mestu s 53 milijoni pošiljk in 18-odstotnim deležem na svetovnem trgu.

V Cupertinu so zaznali veliko povpraševanje po novi seriji telefonov iPhone 14 in so edino podjetje na seznamu prvih petih, ki je imelo pozitivno letno rast. Xiaomi je zabeležil 40,5 milijona pošiljk in 14-odstotni tržni delež, sledita mu Oppo (28,5 milijona) in vivo (27,4 milijona).

V četrtem četrtletju analitiki družbe Canalys napovedujejo nižje ciljne vrednosti naročil OEM in počasno obračanje zalog. Napovedi so mračne in prodajalci z najboljšimi strategijami za obvladovanje trenutnega gospodarskega upada bodo tisti, ki se bodo dobro znašli na dolgi rok.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki