marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Do leta 2013 bo 1/3 mobilnikov spadala med pametne mobilnike


16.04.2008
Objavil: Dejan Barbulovič

Trg pametnih mobilnih aparatov bo iz približno 10 odstotkov zrasel na približno 33 odstotkov vseh aparatov na trgu leta 2013. Nova raziskava, ki jo je opravil ABI Reserch, pripisuje to hitro rast številnim kompleksnim faktorjem, v največji meri pa operaterjevim nagnjenjem po večjih prihodkih iz naslova naprednih storitev in generalnemu trendu implementacije pametnih operacijskih sistemov v srednji razred mobilnih aparatov.

Direktor ABI Reserch Stuart Carllaw je izjavil:« Pametni operacijski sistemi so trenutno v fazi optimizacije, da bi lahko delovali na manj zmogljivih procesorjih. To je strateški korak k podpori pametnih operacijskih sistemov v samostojnih čipih srednjega razreda. Trgu trenutno dominirata Nokia (52 odstotkov v segmentu proizvajalcev) in Symbian (65 odstotkov v segmentu operacijskih sistemov). Kakorkoli, zlitje mnenj glede zasnove znotraj Linux okolja, ter vedno večji napredek Windows Mobile okolja bo novim konkurentom omogočil večji pritisk na to zvezo.

Prav tako pa raziskava kaže tudi, da je Iphone-ov efekt precej močno prefiltriral trg mobilnih aparatov in s tem povzročil še večje strmenje k nenehnemu razvoju. Nekatere izmed lastnosti, ki bodo izboljšale uporabniški vmesnik so zasloni občutljivi na dotik, sledilne ploščice in pospeševalniki, ki bodo olajšali zaznavanje nagibov in tresljajev, ter bolj natančno upravljanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki