marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Prišel je trenutek za zložljive pametne telefone


27.07.2022
Objavil: Dare Gliha

TM Roh, predsednik in vodja oddelka MX Business podjetja Samsung Electronics, je na svojem blogu ponudil razmišljanje o pregibnih pametnih telefonih in nekaj namigov o izdelkih, ki jih bo podjetje predstavilo v avgustu.

Dr. TM Roh je bil vso svojo kariero zaposlen kot inženir, pri Samsungu pa je bil priča številnim inovacijam, ki so pri pametnih telefonih premikale meje mogočega. Poslanstvo podjetja Samsung je bilo in ostaja, ustvarjanje tehnologije, ki ljudem izboljšuje življenja. »Pred desetimi leti smo se odločili ustvariti preobrazbeno tehnologijo, pri čemer smo se posvetili stvari, ki je bila sinonim za vse pametne telefone - ravnemu pravokotnemu zaslonu. Zastavili smo si preprosto vprašanje: Kako bi lahko imeli vse - večji zaslon in boljšo prenosljivost,« je dejal.

V podjetju so videli priložnost ne le za zasnovo nove oblike, ampak tudi za ustvarjanje novih izkušenj, ki jih pametni telefon doslej še ni omogočal. Po premostitvi številnih tehnoloških ovir so leta 2019 uspešno predstavili prvi zložljivi pametni telefon v zgodovini in na ta način začeli spreminjati prihodnost industrije.

»Lani smo po vsem svetu zabeležili skoraj 10 milijonov dobavljenih zložljivih pametnih telefonov. To je od leta 2020 več kot 300-odstotno povečanje industrije in napovedujem, da se bo ta hitra rast nadaljevala. Prihajamo do trenutka, ko te zložljive naprave postajajo splošno razširjene in uveljavljajo večjo vlogo na celotnem trgu pametnih telefonov,« je še napovedal Roh.

Še pomembneje pa je, da so zložljive naprave Samsung Galaxy spremenile način uporabe mobilnih naprav in uporabnikom po vsem svetu pomagale omogočiti boljši življenjski slog.
Z razvojem življenjskih slogov se razvija nova zapuščina
Svet je bolj povezan kot kdajkoli prej in se premika veliko hitreje. Delo in zabava se prepletata, meje med fizičnim in digitalnim svetom pa so zabrisane. Za delo, zabavo, dobro počutje in še kaj se obrnemo na eno samo mesto - na svoj telefon. Zato uporabniki, da lahko sledijo svojim vsakodnevnim zahtevam, potrebujejo prilagodljivo napravo.

Galaxy Fold in Galaxy Flip sta uspešno kos tej nalogi. Lani se je 70 % uporabnikov zložljivega telefona Galaxy obrnilo na Flip, da bi jim pomagal videti svet z drugega zornega kota. Uporabniki naprave Flip radi posedujejo napravo, ki je ustvarjena za izražanje samega sebe, pa naj gre za izbiro drznih barvnih možnosti naprave ali za fotografiranje na nov način z načinom Flex.

Z napravo Fold je izkušnja drugačna. Skoraj eden od treh uporabnikov zložljivega telefona Galaxy se je lani odločil za to vrhunsko napravo za produktivnost, ki jim je s hiperpovezanim individualnim računalništvom omogočila, da naredijo več. Uporabniki zložljivega telefona obožujejo večopravilnost zaslona, ki se podvoji, zato so lahko bolj učinkoviti in hitreje opravijo naloge.

»Uporabniki obeh zložljivih naprav so navdušeno sprejeli to, kar smo ustvarili. Njihov odziv je naša največja motivacija za napredovanje, zato smo predani poti iskanja novih možnosti za mobilne inovacije. Letos smo napredovali v vsaki podrobnosti in ponudili nove izkušnje, ki jih omogočajo te naprave, ki spreminjajo vedenje. Navdušen sem, da bodo ljudje z novimi zložljivimi napravami odkrivali nove načine za opravljanje več stvari, ki jih imajo radi,« pove Roh.

O sodelovanju z drugimi partnerji pa Roh dodaja: »Seveda to ne bi bilo mogoče brez odprtega sodelovanja in skupne želje z našimi partnerji, da v kategorijo mobilnih naprav nenehno prinašamo nove inovacije. Sodelujemo z vodilnimi v panogi, vključno z Googlom, Microsoftom in drugimi partnerji operaterjev, da bi razširili izkušnje, ki so mogoče v celotnem ekosistemu zložljivih naprav.«

Na novo opredeljujemo, kaj je mogoče za ljudi povsod po svetu

Pred tremi leti je bilo mogoče zložljive telefone Galaxy povzeti z eno samo besedo: radikalno. Zelo hitro pa je postalo jasno, da se ta revolucionarna, prilagodljiva zasnova odlično prilega sodobnemu življenjskemu slogu. To, kar je bilo pred tremi leti novost, je zdaj postala prednostna izbira za milijone ljudi.

»Na našem prihajajočem dogodku Unpacked 10. avgusta se boste prepričali, da vpliv naših inovacij ni povezan le s tem, kaj tehnologija zmore. Gre za to, kaj lahko storite vi. Za premikanje meja mogočega smo se vedno znova zgledovali po najpomembnejšem viru - uporabnikih Galaxyja.

Komaj čakam, da vam pokažem potencial naših novih zložljivih telefonov Samsung Galaxy kot vrhunskega orodja za produktivnost in samoizražanje. Zdaj lahko na eni napravi počnete več, kot ste si kdajkoli mislili, da je mogoče, in to naenkrat«, napove Roh o bližajoči predstavitvi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki