marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung je pripravljen na začetek množične proizvodnje tretje generacije 4nm čipov
27.03.2023

Iz Koreje prihaja novica, da je Samsung Semiconductor dobil zeleno luč za nadaljevanje množične proizvodnje tretje generacije 4nm čipov. Podjetju je uspelo doseči zadovoljiv izkoristek rezin nove generacije čipov, ki naj bi pripomogli k manjši porabi energije.

slikaiPhone 15 Pro Max bo postavil novo merilo za tanke okvirje
24.03.2023

Twitter uporabnik Ice Universe je objavil novičko, kjer poroča, da bo prihajajoči Apple iPhone 15 Pro Max imel najtanjši rob okoli okvirja, kar ga bo postavilo pred trenutnega rekorderja, mobilnik Xiaomi 13.

slikaMetina storitev preverjanja za uporabnike Facebooka in Instagrama v ZDA že na voljo
22.03.2023

Metina plačljiva storitev preverjanja, ki jo je navdihnil Twitter, je najprej zaživela v Avstraliji in Novi Zelandiji, sedaj pa je na voljo tudi uporabnikom Facebooka in Instagrama v ZDA.

slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

članki

Prišel je trenutek za zložljive pametne telefone


27.07.2022
Objavil: Dare Gliha

TM Roh, predsednik in vodja oddelka MX Business podjetja Samsung Electronics, je na svojem blogu ponudil razmišljanje o pregibnih pametnih telefonih in nekaj namigov o izdelkih, ki jih bo podjetje predstavilo v avgustu.

Dr. TM Roh je bil vso svojo kariero zaposlen kot inženir, pri Samsungu pa je bil priča številnim inovacijam, ki so pri pametnih telefonih premikale meje mogočega. Poslanstvo podjetja Samsung je bilo in ostaja, ustvarjanje tehnologije, ki ljudem izboljšuje življenja. »Pred desetimi leti smo se odločili ustvariti preobrazbeno tehnologijo, pri čemer smo se posvetili stvari, ki je bila sinonim za vse pametne telefone - ravnemu pravokotnemu zaslonu. Zastavili smo si preprosto vprašanje: Kako bi lahko imeli vse - večji zaslon in boljšo prenosljivost,« je dejal.

V podjetju so videli priložnost ne le za zasnovo nove oblike, ampak tudi za ustvarjanje novih izkušenj, ki jih pametni telefon doslej še ni omogočal. Po premostitvi številnih tehnoloških ovir so leta 2019 uspešno predstavili prvi zložljivi pametni telefon v zgodovini in na ta način začeli spreminjati prihodnost industrije.

»Lani smo po vsem svetu zabeležili skoraj 10 milijonov dobavljenih zložljivih pametnih telefonov. To je od leta 2020 več kot 300-odstotno povečanje industrije in napovedujem, da se bo ta hitra rast nadaljevala. Prihajamo do trenutka, ko te zložljive naprave postajajo splošno razširjene in uveljavljajo večjo vlogo na celotnem trgu pametnih telefonov,« je še napovedal Roh.

Še pomembneje pa je, da so zložljive naprave Samsung Galaxy spremenile način uporabe mobilnih naprav in uporabnikom po vsem svetu pomagale omogočiti boljši življenjski slog.
Z razvojem življenjskih slogov se razvija nova zapuščina
Svet je bolj povezan kot kdajkoli prej in se premika veliko hitreje. Delo in zabava se prepletata, meje med fizičnim in digitalnim svetom pa so zabrisane. Za delo, zabavo, dobro počutje in še kaj se obrnemo na eno samo mesto - na svoj telefon. Zato uporabniki, da lahko sledijo svojim vsakodnevnim zahtevam, potrebujejo prilagodljivo napravo.

Galaxy Fold in Galaxy Flip sta uspešno kos tej nalogi. Lani se je 70 % uporabnikov zložljivega telefona Galaxy obrnilo na Flip, da bi jim pomagal videti svet z drugega zornega kota. Uporabniki naprave Flip radi posedujejo napravo, ki je ustvarjena za izražanje samega sebe, pa naj gre za izbiro drznih barvnih možnosti naprave ali za fotografiranje na nov način z načinom Flex.

Z napravo Fold je izkušnja drugačna. Skoraj eden od treh uporabnikov zložljivega telefona Galaxy se je lani odločil za to vrhunsko napravo za produktivnost, ki jim je s hiperpovezanim individualnim računalništvom omogočila, da naredijo več. Uporabniki zložljivega telefona obožujejo večopravilnost zaslona, ki se podvoji, zato so lahko bolj učinkoviti in hitreje opravijo naloge.

»Uporabniki obeh zložljivih naprav so navdušeno sprejeli to, kar smo ustvarili. Njihov odziv je naša največja motivacija za napredovanje, zato smo predani poti iskanja novih možnosti za mobilne inovacije. Letos smo napredovali v vsaki podrobnosti in ponudili nove izkušnje, ki jih omogočajo te naprave, ki spreminjajo vedenje. Navdušen sem, da bodo ljudje z novimi zložljivimi napravami odkrivali nove načine za opravljanje več stvari, ki jih imajo radi,« pove Roh.

O sodelovanju z drugimi partnerji pa Roh dodaja: »Seveda to ne bi bilo mogoče brez odprtega sodelovanja in skupne želje z našimi partnerji, da v kategorijo mobilnih naprav nenehno prinašamo nove inovacije. Sodelujemo z vodilnimi v panogi, vključno z Googlom, Microsoftom in drugimi partnerji operaterjev, da bi razširili izkušnje, ki so mogoče v celotnem ekosistemu zložljivih naprav.«

Na novo opredeljujemo, kaj je mogoče za ljudi povsod po svetu

Pred tremi leti je bilo mogoče zložljive telefone Galaxy povzeti z eno samo besedo: radikalno. Zelo hitro pa je postalo jasno, da se ta revolucionarna, prilagodljiva zasnova odlično prilega sodobnemu življenjskemu slogu. To, kar je bilo pred tremi leti novost, je zdaj postala prednostna izbira za milijone ljudi.

»Na našem prihajajočem dogodku Unpacked 10. avgusta se boste prepričali, da vpliv naših inovacij ni povezan le s tem, kaj tehnologija zmore. Gre za to, kaj lahko storite vi. Za premikanje meja mogočega smo se vedno znova zgledovali po najpomembnejšem viru - uporabnikih Galaxyja.

Komaj čakam, da vam pokažem potencial naših novih zložljivih telefonov Samsung Galaxy kot vrhunskega orodja za produktivnost in samoizražanje. Zdaj lahko na eni napravi počnete več, kot ste si kdajkoli mislili, da je mogoče, in to naenkrat«, napove Roh o bližajoči predstavitvi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki