marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

Transakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo


06.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

Ta trend je prisoten po celotni Evropi, saj je nosljiva tehnologija, ki omogoča plačila, na voljo v 26 državah EU in sicer v obliki 30 različnih naprav. V Evropi na področju plačilnih transakcij s pomočjo nosljive tehnologije prednjači Nizozemska, kjer je bila v letu 2019 izvedena tretjina (33 %) vseh takih transakcij. Nizozemski sledijo Združeno kraljestvo (18 %), Švica (8 %) in Rusija (7 %). Zabeležena plačila so bila izvedena tako z uporabo aktivne (z baterijo) in pasivne (brez baterije) nosljive tehnologije, kot so zapestnice, prstani in običajne ure.

Gledano globalno, je bilo največ takih plačil izvedenih v Avstraliji, ki ji sledi Nizozemska. ZDA so pristale na osmem mestu in poleg Avstralije predstavljajo edino izvenevropsko državo v prvi deserici. Število plačilnih transakcij s pomočjo nosljive tehnologije letos v Evropi narašča; skupno število takih transakcij je za skoraj dvajsetkrat (19.4-krat) presegalo količino takih plačil, ki je bila zabeležena v Severni Ameriki.

Prvih 10 evropskih držav po številu plačil s pomočjo nosljive tehnologije
1. Nizozemska
2. Združeno kraljestvo
3. Švica
4. Rusija
5. Poljska
6. Švedska
7. Republika Češka
8. Finska
9. Nemčija
10. Ukrajina

Ko se tehnologija in moda združita
Ob dozorevanju nosljive tehnologije, so vlogo motorja za nadaljnji razvoj na trgu prevzele modne znamke, katerih izdelki predstavljajo vrhunski modni dodatek in ne le funkcionalni pripomoček. Trenutno vsak peti odrasli nosi pametno ročno uro ali pašček za fitnes in v letu 2020 bo globalni trg nosljive tehnologije po napovedih vreden 30 milijard evrov. Poleg tega plačilne transakcije s pomočjo nosljive tehnologije ponujajo enostaven in udoben način plačevanja s preprostim dotikom ali potegom.

Hitra rast brezkontaktne tehnologije
Potrošniki lahko uporabljajo nosljivo tehnologijo povsod, kjer je moč za plačilo uporabiti brezkontaktno tehnologijo. Brezkontaktna plačila so, zlasti v Evropi, povzročila radikalne spremembe in njihova popularnost hitro narašča tako med izdajatelji kot tudi med trgovci in potrošniki. Uporaba brezkontaktnih plačil je v strmem porastu: 61 % vseh transakcij v evropskih trgovinah je brezkontaktnih, kar je za 23 % več kot v začetku 2018. Število maloprodajnih objektov, ki sprejemajo tako vrsto plačil, je medtem iz 42 % naraslo na zavidljivih 70 %. Ta hitra rast in uveljavitev postavlja temelje za plačila z uporabo nosljive tehnologije.

Luka Gabrovšek, poslovni direktor, Mastercard Slovenija: »V podjetju Mastercard pričakujemo hitro uveljavitev novih načinov plačevanja, saj si potrošniki želijo hitrejšega in bolj udobnega plačevanja – v primeru, da je ponudnik zaupanja vredna blagovna znamka. Prav neverjetno je, kako hitro potrošniki prevzemajo inovativne plačilne tehnologije, ki se skladajo z njihovim digitalnim načinom življenja. Nosljiva tehnologija ponuja praktičnost in enostavnost ter hkrati zagotavlja potrebno zaupanje in varnost.«

Pasivna in aktivna nosljiva tehnologija
Nosljive naprave, kot so prstani, zapestnice ali pametne ure, lahko komunicirajo z uporabo brezžične tehnologije kratkega dosega. Ko napravo povežete s svojo debetno ali kreditno kartico, lahko plačujete na brezkontakten način. Na tržišču so na voljo tako »pasivna« kot »aktivna« nosljiva tehnologija. Na pasivnih napravah, kot so prstani, transakcijo odobrite tako, da na plačilnem terminalu vnesete svojo PIN kodo, enako kot če bi plačevali s kartico. Aktivne naprave, kot je pametna ura, medtem omogočajo vnos osebne PIN kode v napravo samo in posledično izvedbo plačil z enostavno potrditvijo z dotikom.

fotografije
komentarji