marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Nova tovarna SIM-kartic


01.09.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Prodajalec SIM-kartic, družba Giesecke & Devrient (G&D) odpira novo tovarno v Indiji. Ko bo končana, bo ta tovarna največja svoje vrste v Indiji. Poleg SIM-kartic za mobilne komunikacije načrtujejo tudi proizvodnjo drugih vrst kartic, kot so kartice za elektronsko plačilo ter osebne izkaznice.

S populacijo 1,1 miljarde ljudi spada Indija med najhitreje svetovno rastoče trge za kartice s čipi. Že danes najdemo tam okoli 65 milijonov uporabnikov s SIM-karticami v svojih telefonih, ta številka pa raste z okoli 20-odstotno letno rastjo. Uporaba plačilno-transakcijskih kartic pa naglo raste po celi državi in sicer s 35-odstotno letno rastjo.

Nova tovarna G&D se nahaja v tehnološki coni vzhodno od Delhija in je sposobna letno izdelati več kot 40 milijonov kartic s čipi. Kartice, izdelane v tovarni, pa se ne bodo prodajale zgolj na indijskem tržišču, temveč tudi po drugih azijskih državah.

"Nova tovarna nam omogoča visoko stopnjo fleksibilnosti v smislu dobave izdelkov našim strankam v Indiji ter celotni Aziji. Fleksibilnost je zelo pomembna, kar zadeva indijsko tržišče mobilnih komunikacij, saj omogoča pokrivanje različnih zahtev operaterjev. Nova tovarna omogoča dobavo po željah narejenih kartic s čipi, zelo kratke dobavne čase in različne velikosti serij po konkurenčnih cenah," je dejal Michael Kuemmerle, vodilni G&D Group na oddelku za kartice in storitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki