marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - 4nm čipovje za srednji razred
04.10.2023

Qualcomm je predstavil Snapdragon 7s Gen 2 - čipovje, izdelano na podlagi 4nm tehnologije, ki naj bi bilo rešitev za proizvajalce telefonov, ki želijo zmogljivo platformo, ki se lahko umesti v precej nižji proračun kot čipi Gen 8.

slikaEvropska komisija želi, da Apple odpre svoj ekosistem za konkurente
02.10.2023

Evropska komisija, izvršilna veja Evropske unije, je uvedla zakon o digitalnih trgih (DMA), da bi zagotovila višjo stopnjo konkurence in velikim podjetjem preprečila zlorabo njihove tržne moči. Eno od ciljnih podjetij je Apple, komisar za notranji trg Thierry Breton pa je po poročanju agencije Reuters Timu Cooku dejal, da mora odpreti ekosistem za konkurente.

slikaMicrosoft Surface Duo ne bo več prejemal posodobitev programske opreme
29.09.2023

Microsoft Surface Duo, ki je bil izdan septembra 2020, ne bo več prejemal posodobitev programske opreme. To vključuje nadgradnje različic operacijskega sistema Android in varnostne popravke.

slikaNemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji
27.09.2023

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

članki

TikTok prepovedan v ameriški zvezni državi Montana


22.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Montana je prva ameriška zvezna država, ki je uvedla prepoved za TikTok, veljati pa bo začela 1. januarja 2024. Zakon SB 419 je podpisal guverner Montane Greg Gianforte, po njem pa bodo morale trgovine z mobilnimi aplikacijami od prihodnjega leta dalje odstraniti aplikacijo s seznamov za prebivalce Montane.

Guverner Gianforte trdi, da je TikTok "povezan s tujimi nasprotniki" in da kitajski komunistični partiji zagotavlja velike količine podatkov o uporabnikih. Aplikacija TikTok je bila v zvezni državi Montana že prej prepovedana na napravah, ki jih je izdala vlada.

Prebivalci Montane bodo lahko aplikacijo uporabljali tudi po začetku veljavnosti prepovedi. Če bo aplikacija po 1. januarju 2024 še vedno na voljo za prenos, bo zvezna država Montana upravljavce trgovine z aplikacijami in podjetje TikTok kaznovala z 10.000 dolarji na dan.

TikTok je izdal uradni komentar, v katerem trdi, da je podpisani zakon v nasprotju s pravicami prebivalcev Montane, ki izhajajo iz prvega amandmaja. Pričakuje se, da se bo TikTok na zakon pritožil na sodišču.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki