marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

TikTok prepovedan v ameriški zvezni državi Montana


22.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Montana je prva ameriška zvezna država, ki je uvedla prepoved za TikTok, veljati pa bo začela 1. januarja 2024. Zakon SB 419 je podpisal guverner Montane Greg Gianforte, po njem pa bodo morale trgovine z mobilnimi aplikacijami od prihodnjega leta dalje odstraniti aplikacijo s seznamov za prebivalce Montane.

Guverner Gianforte trdi, da je TikTok "povezan s tujimi nasprotniki" in da kitajski komunistični partiji zagotavlja velike količine podatkov o uporabnikih. Aplikacija TikTok je bila v zvezni državi Montana že prej prepovedana na napravah, ki jih je izdala vlada.

Prebivalci Montane bodo lahko aplikacijo uporabljali tudi po začetku veljavnosti prepovedi. Če bo aplikacija po 1. januarju 2024 še vedno na voljo za prenos, bo zvezna država Montana upravljavce trgovine z aplikacijami in podjetje TikTok kaznovala z 10.000 dolarji na dan.

TikTok je izdal uradni komentar, v katerem trdi, da je podpisani zakon v nasprotju s pravicami prebivalcev Montane, ki izhajajo iz prvega amandmaja. Pričakuje se, da se bo TikTok na zakon pritožil na sodišču.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki