marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

TikTok ločuje kodo svojega algoritma, da bi ugodil ZDA


05.06.2024
Objavil: Dare Gliha

Kot poroča Reuters, TikTok pripravlja drugo različico kode svojega algoritma za svojih 170 milijonov uporabnikov v ZDA. Po navedbah več virov, ki so govorili z agencijo, se je delo na delitvi kode začelo konec lanskega leta, še pred sprejetjem zakona, ki ga je potrdil kongres in po katerem mora TikTok prodati svoje podjetje v ZDA ali pa mu je prepovedan vstop v državo.

Lastnik družbenega medija sprva ni želel komentirati, pozneje pa je bila na portalu X objavljena izjava, v kateri je navedeno, da je zgodba „zavajajoča in dejansko netočna“, ne da bi navedel dodatne informacije o tem, kaj v njem ni resnično.

Poročilo še trdil, da je bilo več sto inženirjem družb ByteDance in TikTok tako v Združenih državah kot na Kitajskem ukazano, naj začnejo ločevati „na milijone vrstic kode“. Cilj je ustvariti ločeno bazo kode, ki bo neodvisna od sistemov, ki jih uporablja Douyin - dvojček platforme TikTok na Kitajskem.

Zahtevnost naloge je bila opisana kot naporno „umazano delo“, ki bi lahko trajalo več kot eno leto. Vsako vrstico kode je treba pregledati in ugotoviti, ali je lahko vključena v ameriško bazo kode in izpolnjuje zakonske zahteve. Ko bo ta projekt končan, bo TikTok v ZDA izvajal in vzdrževal svoj priporočilni algoritem neodvisno od aplikacij TikTok v drugih regijah.

Vendar se podjetje zaveda, da platforma morda ne bo mogla zagotavljati enake ravni zmogljivosti, saj se trenutno zanaša na inženirje podjetja ByteDance na Kitajskem, ki posodabljajo in vzdržujejo kodo za čim večjo vključenost uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki