marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

TikTok zaradi kibernetske varnosti prepovedan na telefonih Komisije EU


24.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Služba za informacijsko tehnologijo Evropske komisije je zaradi kibernetske varnosti na telefonih zaposlenih prepovedala uporabo aplikacije TikTok, kar odraža vse večjo zaskrbljenost zaradi te kitajske aplikacije.

Prvič v zgodovini Evropske komisije je njen upravni odbor začasno prepovedal uporabo aplikacije TikTok na napravah, ki so bile izdane zaposlenim, ali na osebnih napravah, ki jih zaposleni uporabljajo za delo.

TikTok se v Evropi in ZDA sooča z vse večjim nadzorom glede varnosti in zasebnosti podatkov zaradi skrbi, da bi se lahko izredno priljubljena aplikacija uporabljala za promocijo propekinških stališč ali za zbiranje informacij o uporabnikih. Kitajska in Zahod sta se zadnje tedne znašla v "vojni" zaradi tehnologije, od vohunskih balonov do računalniških čipov.

Ukrep EU sledi podobnim ukrepom v ZDA, kjer je več kot polovica zveznih držav in kongres prepovedal uporabo aplikacije TikTok na uradnih vladnih napravah.

"Razlog za to odločitev je ... povečanje kibernetske varnosti komisije," je na novinarski konferenci v Bruslju dejala tiskovna predstavnica komisije Sonya Gospodinova. "Prav tako je namen ukrepa zaščititi komisijo pred grožnjami kibernetski varnosti in ukrepi, ki bi jih lahko izkoristili za kibernetske napade na korporativno okolje komisije."

Zaposleni bodo morali do 15. marca izbrisati TikTok iz zasebnih naprav, ki jih uporabljajo za službene zadeve, so povedali predstavniki EU, vendar niso navedli podrobnosti o tem, kako se bo to uveljavilo.

Družba TikTok se na prošnjo za komentar ni takoj odzvala. So pa iz podjetja sporočili, da nameravajo odpreti še dva evropska podatkovna centra, da bi razblinili strahove glede zasebnosti podatkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki