marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Sodelovanje Planeta 9 pri filmu Toše - The Hardest Thing


11.02.2009
Objavil: Thomas Bergant

Pri pripravi glasbenega biografskega filma Toše - The Hardest Thing je sodelovala tudi produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Dokumentarni film predstavlja nastajanje Tošetovega angleškega albuma in zadnje leto njegovega življenja. Od 12. februarja dalje bo na ogled v slovenskih kinematografih in kinodvoranah na območju celotne nekdanje Jugoslavije.

V slovenske kinematografe prihaja dokumentarni film Toše - The Hardest Thing. Ta skupaj z izidom zadnjega albuma priljubljenega makedonskega pevca, ki je izšel 25. januarja 2009, predstavlja poklon njegovih sodelavcev njemu in njegovemu glasbenemu ustvarjanju. Jedro dokumentarnega filma so posnetki s snemanja omenjenega Tošetovega albuma, ki je potekalo na Jamajki, v Londonu in na Švedskem. Režijsko taktirko je prevzel Boštjan Slatenšek, pri pripravi glasbenega biografskega dokumentarnega filma pa je sodelovala produkcijska ekipa podjetja Planet 9. Ta je poskrbela za filmsko produkcijo vsebine, ki je nastala po Tošetovi smrti, prav tako pa tudi za montažo filma in obdelavo slike. Producenta dokumentarnega filma sta Casablanca Film in Lilija Atelje.

Sodelovanje pri omenjenem dokumentarcu ni prvi večji projekt produkcijske ekipe Planeta 9 (spomnimo se prve slovenske mobinovele Njudjerzzi), nedvomno pa je prvi filmski projekt, katerega distribucija bo potekala v kinematografih, in to ne le v Sloveniji, temveč na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Predpremiera dokumentarnega filma je bila 25. januarja 2009 v Skopju, sledile pa so ji še premiere v Beogradu, Zagrebu, Ljubljani in Sarajevu. V rednem kinematografskem programu bo dokumentarni film od 12. februarja 2009 dalje.

Programski direktor Planeta 9, Uroš Goričan, je ob tem povedal: "Projekt The Hardest Thing je zrasel iz preproste ideje v trenutno enega večjih multimedijskih projektov v Sloveniji in v prostoru bivše Jugoslavije. Hkrati z dokumentarcem je izšla angleška plošča, s katere bomo uporabnikom mobilnega Planeta ponudili nove melodije, sodelovanje na projektu pa nam je prineslo tudi pravico do objave ekskluzivnih posnetkov s snemanja plošče, ki so objavljeni na portalih Planet in www.siol.net. Redki so projekti, kjer se združi toliko različnih ustvarjalcev in kjer je stopnja predanosti tako velika. Tudi zato je bilo sodelovanje na projektu za celotno ekipo Planeta velik izziv in hkrati velika čast."

Toše je še vedno vodilni glasbeni izvajalec po prodanih melodijah na mobilnem portalu Planet. Poleg tega je projekt predstavljal tudi kreativen izziv za Planetovo ustvarjalno ekipo, ki je želela čim bolj verodostojno ohraniti spomin na preminulega glasbenika, znanega po tem, da je vzpostavil nepozabne vezi povsod, kamor ga je zanesla pot.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki