marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

TeliaSonera Norway in Huawei predstavljata prvo in najhitrejše obratujoče omrežje 4,5G


18.12.2015
Objavil: Thomas Bergant

Podružnica podjetja TeliaSonera na Norveškem je pred šestimi leti postala prvi operater na svetu, ki je uvedel 4G. Danes je podjetje napravilo korak naprej, ko se je zapisalo v zgodovino telekomunikacij s prikazom hitrosti do 1Gbps.

TeliaSonera Norway in Huawei sta preko obratujočega komercialnega omrežja napovedala prvo in najhitrejše LTE Advanced Pro (4,5G) mobilno omrežje. To je pomemben mejnik na poti do pričakovane javne dostopnosti 4,5G v prihodnjem letu.

TeliaSonera po prvem javnem 4G omrežju v letu 2009 zopet podira rekorde, saj so prvi pokazali delovanje 4,5G v pravem okolju z enakimi frekvencami in opremo, kakršno uporablja običajno mobilno omrežje.

"To je mobilno omrežje prihodnosti za telekomunikacijska podjetja nove generacije. TeliaSonera je inovativno podjetje, ki bo vedno stremelo, da bi bilo v vrhu razvoja. Pri razvijanju in preizkušanju te nove tehnologije smo ponosni na sodelovanje s Huawei na Norveškem. Naša vizija je, da bi svet tesneje povezali pod pogoji, prikrojenimi uporabnikom. Želimo biti gonilna sila za digitalizacijo in ustvarjati vrednost tako za naše stranke kot tudi družbo," je dejal G. Abraham Foss, generalni direktor TeliaSonera Norway.

Generalni direktor in direktor za tehnološki razvoj podjetja TeliaSonera sta prisostvovala svetovnemu rekordu v družbi direktorja trženja Huawei Wireless Product Line, generalnega direktorja Huawei Norveška ter številnih drugih predstavnikov obeh podjetij.

"Danes smo bili priča le začetku obdobja brezžične komunikacije 4,5G, kjer bo 1Gbps novo merilo za širokopasovno mobilno omrežje. Huawei bo bo kot strateški partner telekomunikacijskih podjetij, kakršno je TeliaSonera Norveška, operaterjem pomagal graditi brezžična omrežja, s katerimi bodo širila svoje poslovanje in tesneje povezala naš svet," je dejal G. Yang Chaobin, direktor trženja Huawei Wireless Product Line.

Prihaja HD-glas, ultra-visokoločljivostni video, pametni domovi in pametne zdravstvene aplikacije. Rastoče število povezav in potreba po višjih hitrostih pomenita, da nujno potrebujemo še naprednejšo tehnologijo od današnje 4G. Z uvedbo tehnologije 4,5G bodo operaterji lahko izboljšali uporabniško izkušnjo in podprli rast komunikacije med stroji ter medmrežja stvari (Internet of Things), pa tudi novosti kot so VR očala in droni.

"Nordijske države so za Huawei straško pomemben trg, Norveška pa je primeren kraj, kjer lahko pokažemo novo tehnologijo, kakršna je 4,5G. Prisotnost tam je ključnega pomena, če želimo biti na tehnološkem vrhu na področju telekomunikacij in informacijsko-komunikacijske tehnologije nasploh," je povedal Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic.


Fotografija, posneta med predstavitvijo

Omrežje 4G podjetja TeliaSonera danes pokriva 95 odstotkov prebivalstva Norveške, 4G+ pa dosega preko petino prebivalstva. 4G in 4G+ omogočata hitrosti do 80 in 300 Mbps. 4,5G bo zagotovil hitrosti do 1Gbps, kar pomeni, da bo film velikosti 1GB mogoče pretočiti v pičlih nekaj sekundah. Za doseganje hitrosti, pokazanih na današnji predstavitvi, so bili hkrati uporabljeni štirje frekvenčni pasovi. Uporabljene so bile le frekvence, ki so že na voljo v mobilni komunikaciji: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz in 2600MHz.

Huawei pričakuje, da bo 4,5G operaterjem na voljo od začetka leta 2016.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki