marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Telenor se širi v Srbijo


04.08.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Pri norveškem telekomunikacijskem operaterju Telenor Monday so sklenili pogodbo o nakupu 100 % deleža mobilnega operaterja Mobi 63, enega izmed dveh mobilnih operaterjev v Srbiji.

Pri Telenorju so dejali, da njihova ponudba, visoka 1,51 miljarde evrov, pokriva 10-letno uspešno poslovanje in licenco za GSM 900/1800 in 3G delovanje družbe Mobi 63.

"Seveda smo navdušeni nad širjenjem skupine Telenor in prevzemom nove družbe. Srbski trg je za nas že dolgo časa zanimiv." je dejal direktor Telenora Jon Fredrik Baksaas.

"Prevzem operaterja Mobi 63 nam omogoča nadaljne krepljenje in širjenje skupine Telenor na tem, za nas prednostnem, geografskem območju z dolgoročno združitvijo med družbama," je dejal Baksaas.

Konec leta 2005 je imel Mobi 63 okoli 2,5 milijona uporabnikov, od tega 2,1 milijona aktivnih in s tem okoli 45 % tržni delež v Srbiji na področju mobilnih storitev.

Omrežje pokriva okoli 90 % celotne pokrajine in čez 95 % vseh prebivalcev. Prihodki družbe so bili leta 2005 okoli 233 milijonov evrov, z bruto dobičkom 96 milijonov evrov. Družba Mobi 63 pa ima tudi 950 zaposlenih in nima dolgov, pravijo pri Telenoru.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki