marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Telemach z mobilno telefonijo po vsej Sloveniji


15.11.2012
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Telemach, vodilni ponudnik televizije, interneta in telefonije v Sloveniji, z današnjim dnem svojo storitev mobilne telefonije ponuja tudi v omrežju operaterja Mobitel preko nacionalnega gostovanja. Prvotno Telemach gostuje v omrežju operaterja Tušmobil, z današnjim dnem pa so Telemachove mobilne rešitve dostopne povsod, kjer ima preko svojega omrežja signal tudi operater Mobitel.

Telemach je na slovenski trg mobilne telefonije vstopil 18. junija letos in prvotno gostuje v omrežju Tušmobil. Tušmobil z lastnim omrežjem GSM/EDGE pokriva že 98,42 % prebivalstva, z omrežjem UMTS pa 81,35 % prebivalstva. Z nacionalnim gostovanjem sedaj Telemachovi naročniki preko omrežja največjega mobilnega operaterja v Sloveniji uporabljajo mobilne storitve, ki s signalom GSM pokrivajo 99,7 % prebivalcev, s signalom UMTS pa nekaj več kot 90 % prebivalstva.

Telemach svojim uporabnikom za nemoteno delovanje storitev svetuje nastavitve samodejne izbire omrežja. Pomembno dejstvo je, da se aktiven klic ob prehodu iz enega v drugo omrežje prekine, saj mora mobilni telefon narediti preklop.

Marko Šter, direktor Telemacha: »V Telemachu se trudimo, da bi bile naše storitve dostopne čim širšemu krogu ljudi. Mobilna telefonija zaokroža paketno storitev fiksnega kabelskega priključka, kjer ponujamo najsodobnejše storitve digitalne televizije, prenosne televizije D3 GO, hitrega interneta in digitalne telefonije. Še boljša dosegljivost omrežja za prenos mobilnih storitev nam daje upanje, da bomo še naprej najhitreje rastoče telekomunikacijsko podjetje na področjih interneta in telefonije, da zadržimo položaj vodilnega ponudnika televizije v Sloveniji in da skrbimo tudi za ugodno ponudbo na mobilnem delu za tiste naročnike, ki že uporabljajo naše telekomunikacijske rešitve. Na ta način Telemachova mobilna telefonija skupaj z internetom, fiksno telefonijo in rešitvami v oblaku za poslovnega uporabnika dobiva še zadnji delček v mozaiku ugodne telekomunikacijske ponudbe."

Vzpostavitev in vklop nacionalnega gostovanja spremlja akcija, kjer bodo Telemachovi naročniki na mobilno telefonijo dobili bonus v višini 100 EUR pri nakupu novega mobilnega aparata in dvojne minute na klicih v paketih M, L in XL.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki