marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Telemach najhitreje rastoči mobilni ponudnik na slovenskem trgu


01.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Podatki AKOS-a kažejo konstanto rast tržnega deleža aktivnih uporabnikov mobilne telefonije pri Telemachu, ki je z nakupom Tušmobila leto 2015 zaključil s 14,1 odstotnim deležem na trgu. V nasprotju z ostalimi operaterji se je v zadnjem četrtletju lani pri Telemachu povečal tudi delež uporabnikov mobilnega širokopasovnega dostopa in sicer z 11,9 na 13,2 odstotka.

Po podatkih Akosa je v večini slovenskih gospodinjstvih toliko mobilnih telefonov, kot je število članov gospodinjstva. Z menjavo mobilnega operaterja se je soočilo 41 odstotkov vprašanih. Glavni razlog za to je cena (54 %), na drugem mestu pa je pokritost s signalom (29 %). Kot v zadnjem četrtletnem poročilu navaja Akos, je družba Telemach d.o.o. po pridružitvi družbe Tušmobil d.o.o. aprila lani prenovila že zgrajeno mobilno omrežje, dodatno omrežila šibkejše pokrite predele in z nadgradnjo omrežja zagotovila uporabnikom nemoteno komunikacijo. Z omrežjem 3G družba danes pokriva več kot 99 % prebivalstva, do mobilnega omrežja 4G/LTE pa bo do konca leta 2016 lahko dostopalo okrog 85% prebivalcev.

Medtem, ko je pri največjem mobilnem operaterju v Sloveniji več let opaziti nižanje tržnega deleža, Telemach od leta 2012 beleži konstantno večanje tržnega deleža aktivnih uporabnikov mobilne telefonije. S priključitvijo Tušmobila je konec lanskega leta tržni delež znašal dobrih 14 odstotkov. »Uporabnikom želimo omogočiti nemoteno komuniciranje kjerkoli in kadarkoli. Zato smo učinkovito prenovili in nadgradili omrežje, v pakete dodali tudi nacionalno gostovanje, uporabnikom pa ponudili cenovno dostopne pakete z neomejenimi klici veliko interneta in omrežjem UNIFI. Dodano vrednost za uporabnike ob tem predstavlja tudi mobilna televizija D3GO, ki je vključena v naše mobilne pakete VEČ,« je podatke AKOS-a komentiral Marko Šter, direktor Telemacha.

Telemachovi mobilni paketi vključujejo uporabo dodatnih storitev UNIFI in D3GO. Uporaba storitve UNIFI, ki jo Telemach zagotavlja v Sloveniji in regiji, omogoča prihranek pri prenosu podatkov, saj se mobilni telefon samodejno poveže na več kot 250.000 brezžičnih UNIFI točk, ki omogočajo internetne storitve. Storitev D3GO pa omogoča spremljanje televizijskih programov tudi v HD sliki, časovne funkcije zamujeno 72 ur in spremljanje vsebin na zahtevo na prenosnih napravah, kjerkoli se nahajate.

Link po poročila AKOS-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki