marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Telemach gradi mobilno omrežje prihodnosti


21.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Telemach, vodilni kabelski operater v Sloveniji, takoj po nakupu mobilnega operaterja Tušmobil pričenja s temeljito posodobitvijo obstoječega Tušmobilovega omrežja in izgradnjo novega Telemachovega mobilnega omrežja LTE. Po končani posodobitvi in nadgradnji omrežja bo do konca avgusta pokritost 3G omrežja dosegla 99 %, pokritost LTE omrežja pa do konca leta preko 75 % prebivalstva Slovenije.

LTE (»Long Term Evolution«) pomeni popolnoma novo uporabniško izkušnjo, saj prinaša visoke internetne hitrosti. Telemach je za dobavitelja opreme za izgradnjo omrežja izbral podjetje Huawei, enega največjih svetovnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme.

Telemach bo z nadgradnjo obstoječega mobilnega omrežja 3G in izgradnjo novega LTE omrežja četrte generacije povečal pokritost mobilnega signala, s tem pa uporabnikom omogočil še kakovostnejše komunikacije med seboj. Mobilno omrežje nove generacije 4G (LTE) predstavlja najsodobnejšo tehnologijo prenosa podatkov in izjemno hiter dostop do multimedijskih vsebin na spletu. Z inovativnim in tehnološko naprednim znanjem, ki ga poseduje Huawei, bodo pri Telemachu zagotovili dovršeno nadgradnjo in prinesli najboljše rešitve za uporabnike. Tudi v bodoče Telemach načrtuje nadaljnje nadgradnje mobilnega omrežja, izgradnjo novih baznih postaj z namenom zagotavljanja najsodobnejših storitev na področju mobilnih telekomunikacij.

V maju bodo z nadgradnjo 3G omrežja pričeli na Primorskem, v juniju nadaljevali na Gorenjskem, v Osrednji Sloveniji in Zasavskem, v juliju nadgradili omrežje v Jugovzhodni in Spodnjeposavski Sloveniji ter na Savinjskem, Koroškem in Podravskem, predvidoma konec avgusta pa z modernizacijo omrežja zaključili v Mariboru, na Podravskem in v Pomurju.

Med nadgradnjo omrežja bo na posameznih področjih prihajalo do kratkotrajnih motenj pri uporabi mobilnih storitev, za kar se uporabnikom opravičujejo in prosijo za razumevanje. Telemach bo o nadgradnji in posodobitvi omrežja uporabnike obveščal preko številnih radijskih postaj, sveže informacije pa bodo uporabniki ves čas lahko našli na spletnih straneh: www.telemach.si in www.tusmobil.si ter Facebook profilih Telemach in Tušmobil. Za vsako regijo bo naveden datum in ura nadgradnje ter prenove omrežja.

Poleg tega bo Telemach vsem Telemachovim in Tušmobilovim mobilnim uporabnikom, ki živijo na lokalnih območjih, kjer bodo v določenem času nadgrajevali omrežje, poslal SMS-sporočilo z informacijami o nadgradnji omrežja in časovnih terminih. Z namenom nemotene komunikacije uporabnikov Tušmobila tudi med nadgradnjo omrežja bodo uporabniki v času del na posameznih področjih lahko brezplačno uporabljali storitev nacionalnega gostovanja. Zato uporabnikom svetujejo, da imajo v svojih mobilnih telefonih nastavljeno samodejno izbiro omrežja. Opozarjajo pa še, da lahko mobilni telefon uporabnikom, ki živijo v obmejnem pasu, preklopi na tujega operaterja, v kolikor imajo nastavljeno samodejno izbiro operaterja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki