marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Telekom Slovenije v mobilno omrežje vključil že 300 baznih postaj LTE


04.09.2014
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je danes v svoje mobilno omrežje Mobitel LTE/4G vključil že 300. bazno postajo LTE/4G v radiofrekvenčnem pasu 1800 MHz. Na ta način Telekom Slovenije zagotavlja že več kot 61-odstotno pokritost prebivalstva, omrežje LTE/4G pa je na voljo že v 122 večjih slovenskih krajih.

Ob tem so v Telekomu Slovenije s 1. septembrom uporabo omrežja LTE/4G omogočili tudi uporabnikom predplačniških storitev Mobi, kot prvi slovenski operater pa uspešno opravili testiranja v omrežju LTE-Advanced.

Telekom Slovenije intenzivno krepi tako svoje mobilno kot fiksno širokopasovno omrežje. Še v septembru bo tako rezidenčnim uporabnikom na optičnem omrežju ponudil najhitrejši internet SiOL s hitrostjo kar do 1 Gb/s proti uporabniku in 20 Mb/s od uporabnika.

»V Telekomu Slovenije nenehno razvijamo in uvajamo tehnološke novosti, s čimer svojim uporabnikom zagotavljamo najboljšo izkušnjo v vrhunskem omrežju, pa naj gre za mobilne ali fiksne širokopasovne storitve. Tako smo med prvimi v Evropi uporabnikom omogočili uporabo omrežja s tehnologijo LTE, omrežje uspešno testiramo tudi s tehnologijo LTE-Advanced, ob tem pa bomo na optičnem omrežju v septembru omogočili tudi najhitrejši internet s hitrostmi do 1 Gb/s v smeri do uporabnika. Telekom Slovenije tako z lastnim razvojem in z uvajanjem novih tehnologij dokazuje, da je nesporno vodilni in najnaprednejši slovenski telekomunikacijski operater,« pravi mag. Tomaž Seljak, član uprave Telekoma Slovenije za tehnično področje.

Mobilno omrežje LTE/4G, v katerem Telekom Slovenije beleži že preko 100.000 uporabnikov, naročnikom omogoča uporabo naprednega mobilnega interneta s prenosnimi hitrostmi podatkov do 150 Mb/s proti uporabniku in do 50 Mb/s od uporabnika. Od 1. septembra je omrežje LTE/4G na voljo tudi uporabnikom predplačniških storitev Mobi, in sicer z maksimalnimi hitrostmi do 20 Mb/s k uporabniku in do 5 Mb/s od uporabnika; vklop storitve je brezplačen. S širitvijo in z nadgradnjo omrežja bodo prednosti najhitrejšega in najzmogljivejšega mobilnega interneta vse bolj na voljo tudi na podeželju. V Telekomu Slovenije načrtujejo, da bodo do konca letošnjega leta z mobilnim omrežjem LTE/4G pokrili okoli 75 odstotkov prebivalstva, v letu 2015 preko 80 odstotkov, v letu 2017 pa okoli 95 odstotkov prebivalstva.

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater v teh dneh uspešno opravil tudi testiranja v omrežju LTE-Advanced, ki predstavlja naslednjo stopnjo razvoja četrte generacije mobilne tehnologije (4G) in ki bo uporabnikom zagotovila še višje in še stabilnejše hitrosti prenosa podatkov. Rezultati opravljenih testiranj so odlični, saj prenosne hitrosti dosegajo preko 200 Mb/s proti uporabniku. Skladno s trendi in z razvojem se uvajanje tehnologije LTE-Advanced v Evropi predvideva za naslednje leto, ko naj bi tudi proizvajalci uporabnikom ponudili naprave, ki bodo uporabo tehnologije LTE-Advanced podpirale.

Podrobnejši seznam krajev, kjer je trenutno na voljo mobilno omrežje Mobitel LTE/4G, je na http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/teme-pomoci/pokritost-in-dostopnost/pokritost-mobilnega-omrezja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki