marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Telekom Slovenije prevzel 100-odstotni delež družbe Debitel telekomunikacije


14.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je z današnjim dnem postal lastnik 100-odstotnega deleža družbe Debitel telekomunikacije. Skupna vrednost sklenjenega posla znaša 15,8 milijona evrov, s preknjižbo lastništva delnic v Centralni klirinško depotni družbi pa je postopek prevzema zaključen.

Telekom Slovenije, ki je s prodajalci, to je z družbami ACH Ljubljana, Adria Mobil, in Svema Trade pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža v družbi Debitel telekomunikacije sklenil 27. februarja 2015, je 15. septembra 2015 prejel odločbo Javne agencije RS za varstvo konkurence, s katero je le-ta ugotovila, da je koncentracija družb Telekom Slovenije in Debitel telekomunikacije ob upoštevanju korektivnega ukrepa skladna s pravili konkurence.

»Zadovoljni smo, da družba Debitel in njeni zaposleni z današnjim dnem postajajo polnopravni člani Skupine Telekom Slovenije. S prevzemom 100-odstotnega deleža bomo v Telekomu Slovenije krepili sinergije med podjetjema, uporabnikom pa tudi v prihodnje zagotavljali najkakovostnejše komunikacijske storitve v prvem omrežju v Sloveniji. Podrobneje bomo sicer vlogo in razvoj družbe v prihodnje opredelili v Strateškem poslovnem načrtu Skupine Telekom Slovenije za obdobje 2016 – 2020, pri pripravi katerega bodo sodelovali tudi zaposleni Debitela,« pravi Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Družbo Debitel telekomunikacije, ki ima okoli 90.000 uporabnikov, bo še naprej vodil dosedanji direktor, Borut Razdevšek. »Debitel bo še naprej pod svojo blagovno znamko uresničeval svoje poslanstvo - biti najbolj prijazen, transparenten in uporabniku prilagodljiv ponudnik mobilnih komunikacij v Sloveniji. Tudi v prihodnje bomo svoje aktivnosti usmerjali v doseganje zadovoljstva in zvestobe uporabnikov naših storitev. Zato bodo naši paketi z najnovejšimi storitvami visoke tehnologije še naprej konkurenčni in kakovostni, ob tem pa bomo uporabnikom ponudili tudi konvergenčne storitve in ostale ugodnosti, ki jih Telekom Slovenije omogoča svojim uporabnikom,« poudarja Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel telekomunikacije.

Strategija Skupine Telekom Slovenije na slovenskem trgu temelji na navzkrižni prodaji storitev, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov, diferenciaciji in ponudbi ekskluzivnih vsebin, ob tem pa bodo družbe Skupine Telekom Slovenije tudi v prihodnje izboljševale uporabniško izkušnjo ter zagotavljale standardizirane storitve v oblaku in celovito ponudbo IKT storitev tudi najzahtevnejšim poslovnim uporabnikom. Konkurenčna prednost bo tudi v prihodnje vrhunska kakovost storitev, nadaljnji razvoj pa bo še naprej temeljil na visokih standardih družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki