marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Telekom Slovenije ponuja trojčka tudi preko LTE/4G


22.05.2015
Objavil: Thomas Bergant

Strokovnjaki Telekoma Slovenije so razvili lastno tehnološko rešitev, s pomočjo katere bodo uporabnikom lahko omogočili internet, fiksno telefonijo in televizijo tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G.

Telekom Slovenije bo navedeno rešitev od junija dalje omogočil uporabnikom na območjih, kjer vzpostavitev fiksnega priključka ni možna, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. Telekom Slovenije je s takšno rešitvijo, ki je v veliki meri rezultat lastnega razvoja, na trgu med prvimi na svetu.

Platforma ter celotna zasnova arhitekture, razvoj omrežja za dostavo vsebin, integracija sistemov ter razvoj zalednih sistemov za upravljanje storitve in vsebin, ki so na voljo, so rezultat znanja strokovnjakov Telekoma Slovenije. Ob naročilu storitve bo uporabnik prejel potrebno opremo, in sicer modem s SIM-kartico, komunikator IPTV (BOX S) in komplet zmogljivih zunanjih anten, s čimer bo zagotovljen enostaven in zanesljiv dostop do naprednih komunikacijskih storitev in vsebin.

»Tehnološki razvoj zahteva vedno večjo konvergenco omrežij. Cilj tovrstnega razvoja je zagotavljanje zanesljive, enostavne in kakovostne uporabniške izkušnje pri dostopu do želenih storitev vedno in povsod, in sicer ne glede na tehnologijo in omrežje, ki je lahko fiksno ali pa mobilno. V Telekomu Slovenije smo enega od pomembnih korakov v to smer naredili z rešitvijo, s pomočjo katere bomo dostop do video in TV-vsebin na velikem zaslonu uporabnikom zagotovili tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G. Pri tem bo uporabniška izkušnja povsem primerljiva z izkušnjo v fiksnem omrežju,« je ob predstavitvi tehnološke rešitve dejal Matjaž Beričič, direktor Sektorja za konvergentno jedrno omrežje Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije z uvedeno novostjo postavlja enega od mejnikov v razvoju telekomunikacij, saj pomeni nov korak k še večji neodvisnosti storitev od posameznih tehnologij, napoveduje pa tudi t. i. hibridno pokritost. To pomeni, da Telekom Slovenije uporabnikom zagotavlja storitve preko različnih prenosnih medijev - žičnih in brezžičnih, uporabniška izkušnja pa je enaka ne glede na tehnologijo, ki deluje v ozadju.

Telekom Slovenije bo podrobnosti komercialne ponudbe predstavil v juniju. Nova rešitev bo uporabnikom omogočala brezžično uporabo storitev v ponudbi paketov TopTrio, torej internet brez omejitve količine prenesenih podatkov, TV in fiksno telefonijo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki