marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Telekom Slovenije je mobilno omrežje nadgradil s tehnologijo interneta stvari Narrowband-IoT


12.04.2019
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je svoje mobilno omrežje v celoti nadgradil s tehnologijo NB-IoT (Narrowband Internet of Things). Gre za standardizirano tehnologijo za učinkovito množično komunikacijo naprav (povezanih v internet stvari), ki ustvarjajo nizek podatkovni promet.

Tehnologija NB-IoT odpira nove priložnosti za razvoj inovativnih rešitev z visoko dodano vrednostjo za optimizacijo procesov, upravljanje z viri, zagotavljanje visoke stopnje varnosti, pa tudi višje kakovosti bivanja. Hkrati predstavlja nadaljnji mejnik v smeri razvoja pete generacije mobilnih omrežij (5G).

Tehnologija NB-IoT omogoča tako enostavne kot kompleksne rešitve interneta stvari, kar pomeni vse od povezovanja posameznih senzorjev do razvoja pametnih mest in skupnosti, zagotavljanja podatkov za upravljanje energetskih, vodovodnih ali plinskih omrežij, nadzora okolja, varnosti in varovanja, logističnih in transportnih rešitev, proizvodnje, kmetijstva, prodaje ter finančnih, zdravstvenih in komunalnih storitev. Telekom Slovenije prve projekte s tovrstnimi rešitvami že izvaja na področju pametnih mest, e-mobilnosti in e-zdravja.

»Tehnologija NB-IoT, ki prek obstoječe omrežne infrastrukture zagotavlja odlično pokritost in zanesljivo povezljivost, odpira številne priložnosti predvsem razvijalcem, podjetjem, organizacijam in javnim ustanovam. Dodano vrednost rešitev interneta stvari pri tem predstavljajo oplemenitene informacije, ki omogočajo preglednost, optimizacijo, lažje odločanje in možnost razvoja novih rešitev. Ob tem pa dodatno prednost predstavlja tudi oblikovanje celostnih ekosistemov, ki prinašajo spremembe na vseh področjih našega delovanja in bivanja,« o uvedbi rešitev interneta stvari pravi mag. Igor Bohorč, direktor strateške poslovne enote Poslovni trg v Telekomu Slovenije.

Razvoj infrastrukture in rešitev interneta stvari je skladen z razvojno strategijo Telekoma Slovenije, ki svoje omrežje že več let postopoma nadgrajuje in pripravlja na uvedbo pete generacije mobilnih omrežij (5G). Tako z omrežjem LTE/4G Telekom Slovenije pokriva že več kot 98 % prebivalstva, z omrežjem LTE-Advanced (4G+) pa že več kot 68 % prebivalcev. Skladno s tem vse več uporabnikov Telekoma Slovenije prehaja na novejše tehnologije, ki zagotavljajo boljšo povezljivost in višje prenosne hitrosti, poslovnim uporabnikom pa je na voljo tudi možnost sklenitve dogovora o ravni storitev (SLA - Service Level Agreement) in zagotavljanja kibernetske varnosti.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki