marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Telekom Slovenije in Iskratel bosta sodelovala pri razvoju omrežij 4G/5G


17.02.2020
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije in Iskratel sta se dogovorila za sodelovanje pri razvoju omrežnih rešitev, ki bodo temeljile na tehnologiji 5G. Cilj sodelovanja je vzpostavitev in upravljanje hibridno javno-zasebnih omrežij 4G/5G ter celovitih rešitev za pametno industrijo, imenovano tudi industrija 4.0.

Da bi lahko kar najbolje zadostila željam svojih strank, bosta partnerja najprej analizirala potrebe trga, združljivost opreme in vidike načrtovanja frekvenčnega spektra.

Član uprave Telekoma Slovenije, ki je odgovoren za tehnologijo, mag. Matjaž Beričič, je ob tem dejal, da je zadovoljen, da se je Iskratel odločil za sodelovanje s Telekomom Slovenije na enem izmed ključnih področij razvoja 5G, to je z osredotočenjem na primere uporabe nove generacije mobilnih omrežij v pametnih tovarnah. Hkrati partnerja delita skupno vizijo glede priložnosti, ki jih na področju razvoja pametne industrije prinaša model javnih/virtualnih/zasebnih oziroma hibridnih omrežij.

»5G je evolucija omrežja 4G, ki prinaša nove razvojne možnosti in je ključnega pomena za digitalizacijo gospodarskih vertikal v tem desetletju. Ob tem bo 5G prinesel tudi bistveno hitrejši ter zanesljivejši in stabilnejši mobilni prenos podatkov, bistveno višje hitrosti pa manjšo latenco oz. zakasnitev, kar bo zelo pomembno predvsem za digitalizacijo celotnega gospodarstva, za zdravstvo, industrijo ipd. 5G namreč prinaša nove priložnosti razvoja inovativnih IKT-rešitev z visoko dodano vrednostjo, omogočal bo napredne multimedijske storitve, varen razvoj storitev interneta stvari in še marsikaj. V Telekomu Slovenije pametno 5G-infrastrukturo načrtujemo na način, da bomo lahko na njej (poleg komunikacijskih storitev) omogočili številna navidezna namenska omrežja za posamezne poslovne vertikale; eden od takšnih projektov je tudi skupen razvoj z Iskratelom,« je dejal mag. Matjaž Beričič.

Primož Kučič, direktor poslovnega trga v Telekomu Slovenije, dodaja, da »v Telekomu Slovenije razvijamo tudi ostale industrijske vertikale in smo odprti za sodelovanje s partnerji, kot je Iskratel, ki imajo ideje, rešitve in potrebe, ki jih lahko podpre najsodobnejša tehnologija.«

Robert Kuzmič, izvršni direktor prodaje pri Iskratelu, pravi: »Prepričani smo, da najboljše rešitve 5G za pametno industrijo zahtevajo aktivno sodelovanje med telekomunikacijskimi operaterji, dobavitelji, partnerji in naročniki. Vsaka stran prispeva svoje izkušnje in prednosti.«

Kristijan Melinc, direktor prodaje jedrnih rešitev pri Iskratelu, pa ob tem dodaja: »Industrija je v letu 2019 prevzela vodilni položaj z največjim številom projektov na področju uvajanja interneta stvari, tako da so pametne tovarne postale ključni primeri rabe 5G. S sodelovanjem pri inovacijah, ki so povezane z razvijajočimi se standardi in medsebojno povezljivostjo, imamo v Iskratelu veliko znanja in izkušenj, zato želimo deliti vizijo razvijajočih se hibridnih rešitev pametnega sveta, ki ga bosta poganjala internet stvari in umetna inteligenca: od omrežja 4G in 5G do razvoja zasebnih omrežij, ki se bodo samodejno povezovala z javnimi.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki