marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Deluje skoraj celotno mobilno omrežje Telekoma Slovenije; mobilni signal imajo tudi prebivalci Črne na Koroškem, Mežice in Podvolovljeka


07.08.2023
Objavil: Thomas Bergant

Po tem, ko je bilo v poplavah zalitega del komunikacijske omrežja, s porušenimi mostovi in ostalo cestno infrastrukturo pa del omrežja poškodovanega ali pretrganega, so bile ekipe Telekoma Slovenije in družbe GVO od petka dan in noč na terenu, da bi vsem na prizadetih območjih čimprej zagotovili možnost komunikacije.

Od včeraj dalje je tako mobilno omrežje Telekoma Slovenije skoraj v celoti ponovno vzpostavljeno, mobilni signal je na voljo tudi prebivalcem Mežice, Podvolovljeka in Črne na Koroškem, kjer se bazna postaja, tako kot še na 34 drugih lokacijah na prizadetih območjih, napaja s pomočjo agregata. Le izjemni požrtvovalnosti vseh na terenu gre zahvala, da od skupno več kot 1500 baznih postaj, kolikor jih ima Telekom Slovenije po vsej državi, ne delujejo le še 3, ki pa so na izjemno težko dostopnem terenu. Ko se bo pojavila prva možnost, bomo sanirali tudi te.

Da se bodo uporabniki lahko osredotočali predvsem na sanacijo, bo Telekom Slovenije do vključno 15. avgusta vsem svojim uporabnikom na prizadetih območjih zagotovil neomejen mobilni prenos podatkov.

Ekipe Telekoma Slovenije na terenu so sicer danes osredotočene na vzdrževanje delovanja baznih postaj, ki se napajajo s pomočjo agregatov, sanacijo funkcijske lokacije Telekoma Slovenije v Mengšu, ki je bila popolnoma poplavljena in uničena, je pa ključna za zagotavljanje fiksnih storitev na območju Mengša in okolice, ter kratkoročno in dolgoročno sanacijo ostalih poškodovanih ali uničenih funkcijskih fiksnih vozlišč – Črna, Luče, Prebold, Luboje, Logarska doline, Solčava, Radmirje in Pečovnik.

Ni dovolj besed, s katerimi bi se zahvalili zaposlenim, domačinom, lokalnim skupnostim, civilni zaščiti, gasilcem, policiji, slovenski vojski in vsem ostalim, ki na terenu nesebično delajo vse, kar lahko, da vsem na prizadetih območjih z vsemi sredstvi in na vse načine pomagajo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki