marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Vrhunski jadralki Teja in Alja Černe skupaj z Nokio


01.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Na športnem pikniku, ki ga je Nokia pripravila na Brodu v Ljubljani, so predstavniki podjetja Teleray in Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža podpisali pogodbo o generalnem pokroviteljstvu dveh mladih jadralk, Teje in Alje Černe, ki bosta sedaj jadrali pod okriljem tega finskega mobilnega velikana.

Podjetje Teleray, ki je distributer družbe Nokia Corporation v Sloveniji, aktivno podpira mlade vrhunske športnike. Med varovanci Nokie sta bila tekačica na smučeh Petra Majdič in deskar Dejan Košir, nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu. Poleg podpore deskanju na snegu (Nokia je bila med drugim podpisana tudi pod serijo tekmovanj Snowboard Tour Slovenia), se zadnji dve leti aktivno pojavlja tudi v jadralskem svetu kot pokrovitelj portoroške Internautice, profesionalne jadralne regate Internautica Nokia Cup in mednarodne Velikonočne regate Nokia (Nokia Eater Cup), katere se udeležujejo mladi jadralci v razredu optimist.

V letošnjem letu sta postali varovanki Nokie tudi sestri Teja in Alja Černe – mladi slovenski jadralki, ki jadrata v razredu 470 in se pripravljata za olimpijado v Pekingu leta 2008. Za njima je veliko vrhunskih rezultatov; Teja je navdušila na zadnjih olimpijskih igrah v Atenah, kjer je kot najmlajša tekmovalka zasedla 17. mesto v razredu evropa, zdaj pa obe sestri navdušujeta v olimpijskem razredu 470, v katerem od lanskega leta, ko sta zamenjali jadralni razred, nizata izjemne skupne uspehe.

Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, ki je zastopnik in distributer družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je ob podpisu pogodbe povedal: »Veseli nas, da smo postali pokrovitelji dveh mladih jadralk, ki sta v preteklosti že pokazali vrhunske rezultate in nizali visoke uvrstitve v različnih jadralnih razredih. Veseli smo, da lahko s svojim prispevkom spodbujamo mlade športnike in šport na splošno in hkrati na ta način tudi spodbujamo vrednote blagovne znamke Nokia. Mladima jadralkama želimo veliko dobrih uvrstitev in osebnega zadovoljstva pri jadranju.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki