marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Tehnološke inovacije za dvig konkurenčnosti gospodarstva


03.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Huawei, vodilni globalni dobavitelj IKT rešitev je predstavil najnovejše tehnologije, ki bodo pripomogle pri razvoju širokopasovnih mobilnih in fiksnih omrežij. Predstavitev je vključevala najnovejšo generacijo tehnologij dosegljivih na tržišču, pa tudi razvojne novosti, ki tlakujejo pot brezžični komunikaciji prihodnosti, kot je na primer 5G.

Ogledati si je bilo mogoče tudi Huaweijeva svetovno prepoznavna telefona Ascend P7 in Ascend G6, ki uporabljata dosežke raziskav in razvoja družbe Huawei in delujeta na 4G omrežju, kupiti pa ju je mogoče tudi v Sloveniji.

“Nenehna povezljivost v današnji družbi predstavlja nujo saj nam omogoča učinkovito interakcijo, delo in poslovanje. Pri Huaweiju želimo prispevati naš del k tehnološkemu razvoju do tiste točke povezljivosti, kjer bo gospodarstvo še bolj konkurenčno in bo ustvarjalo brezmejne možnosti za vsakega izmed nas”, je povedal Matjaž Kermelj, Huawei Slovenija.

Da bi obljubo novih možnosti, ki jih prinaša hiper povezljivosti spremenili v realnost, pri Huaweiju razvijajo rešitve za pametna mesta in industrije, hkrati pa skrbijo, da so te rešitve tudi trajnostne. IKT strokovnjaki družbe Huawei so na interaktivnih ekranih in 3D projekcijah prikazali vizijo prihodnosti omrežij kot jo vidijo pri družbi Huawei. Razstavljene so bile tehnologije, kot so rešitve obogatene resničnosti, manjše bazne postaje in nekateri mejniki pri razvoju brezžične komunikacije prihodnosti - 5G tehnologije. Huawei je na čelu pobud, ki spodbujajo razvoj 5G tehnologij in v prihodnjih 4 letih načrtuje investicije v vrednosti vsaj 444 milijonov evrov v razvoj 5G omrežja.

IKT inovacije premikajo meje med fizičnim in digitalnim svetom in imajo globok vpliv na to kako živimo. V tem kontekstu je največji izziv slediti zahtevam mobilnih rešitev, ki beležijo eksponentno rast, saj se v letih do 2019 pričakuje več desetkratna rast podatkov na mobilnih napravah.

Huawei upravlja s 14 spletnimi stranmi, ki pokrivajo raziskave na področju brezžičnega, fiksnega, optičnega omrežja, omrežja prihodnosti, standardne in chipset tehnologije. V partnerstvu s telekomunikacijskimi in IKT partnerji vodi tudi številne skupne inovacijske centre. Huawei zaposluje več kot 7700 ljudi v Evropi, od teh jih 850 dela v Raziskavah in razvoju, hkrati pa načrtuje dvakratno rast zaposlenih v tem segmentu in do leta 2017 ustvariti 5500 delovnih mest.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki