marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

TCL razmišlja o nakupu deleža v HTC


10.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Predsednik podjetja TCL Li Dongsheng je na svojem Weibo računu napisal objavo, s katero namiguje na možno partnerstvo s podjetjem HTC. V objavi navaja občudovanje do predsednika in ustanovitelja podjetja HTC, Cher Wanga, ter da bi skupaj lahko predstavljali veliko grožnjo Applu in Samsungu.

To pa ni prvič, da predsednik TCLja objavlja namige na svojem Weibo računu. Pred časom je tako že objavil partnerstvo svojega podjetja s Baidujem, podjetjem ki deluje v TV okolju.

Pred desetimi leti je TCL že investiral 55 milijonov dolarjev v Alcatel, kar jim je prineslo 55% delež v podjetju. Po letu dni so kupili še preostanlih 45 % podjetja za 8,1 milijona. Sedaj, devet let kasneje Alcatel na svetovnem trgu ponovno raste, na nedavnem sejmu IFA v Berlinu je tudi pokazal nekaj zanimivih pametnih mobilnikov.

Poslovni rezultati HTCja v zadnjem četrtletju so razkrili, da je podjetje le uspelo narediti nekaj dobička, predvsem na račun varčevanja in nižanja stroškov. Denarna injekcija v HTC bi proizvajalcu mobilnikov omogočila lažje dihanje in s tem orientiranje na izdelavo novih odličnih pametnih mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki