marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriška vlada umaknila Xiaomi iz črne liste
17.05.2021

Kitajsko družbo Xiaomi ameriška vlada po tožbi na ameriških sodiščih ne uvršča več na črno listo. Po poročanju Bloomberga so se strani dogovorile "o nadaljnji poti, ki bi rešila ta pravni spor brez potrebe po izpodbijanih sestankih", kar pomeni, da je ameriško obrambno ministrstvo Xiaomi odstranilo s seznama proizvajalcev s svetovnih referenčnih indeksov.

slikaPradeo opozarja na novo varnostno grožnjo za mobilne telefone
15.05.2021

Pradeo, vodilni na področju mobilne varnosti, je naletel na napredno kampanjo za mobilne napade, ki s pomočjo tehnike lažnega predstavljanja ukrade podatke o kreditnih karticah žrtev in jih okuži z zlonamerno programsko opremo, ki se lažno predstavlja kot aplikacija za Android Google Chrome

slikaHMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro
14.05.2021

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

slikaCounterpoint napoveduje 310 milijonov slušalk TWS v letu 2021
12.05.2021

Popularnost pravih brezžičnih stereo slušalk TWS, ki smo jo videli v preteklih letih, naj bi se nadaljevala tudi v letošnjem letu. V svojem najnovejšem poročilu Counterpoint Research napoveduje, da bo leta 2021 prodano okoli 310 milijonov slušalk TWS, kar je za 33 odstotkov več kot 233 milijonov prodanih primerkov leta 2020. Apple, Xiaomi in Samsung naj bi ostali trije največji igralci v tem segmentu.

slikaNapaka v Qualcomm modemih hekerjem omogoča snemanje klicev
10.05.2021

V novem poročilu varnostnega podjetja Check Point Research je navedeno, da lahko hekerji izkoriščajo Qualcommov mobilni modem in ga uporabljajo tudi za snemanje telefonskih klicev. Uporaba teh modemov sega v začetek devetdesetih let in se uporablja v 2G, 3G, 4G in celo 5G napravah ter predstavlja resno ranljivost, saj jo je preprosto izkoristiti na daljavo.

članki

TCL predstavil konceptno napravo Fold 'n Roll


21.04.2021
Objavil: Dare Gliha

TCL je predstavil konceptno napravo Fold ‘n Roll, ki je pravzaprav naprava z dvema različnima načinoma razširitve zaslona. Trenutno je to še prototip, prva naprava s prilagodljivim zaslonom pa naj bi prispela do konca leta.

TCL Fold ‘n Roll je mobilnik s prepogljivim zaslonom, ki ima še dodatni premični mehanizem, ki razširja razgrnjeni zaslon. Podjetje je pri tem kombiniralo tečaje in mehaniko naslednje generacije za podporo obeh načinov razširitve.

Mobilnik ima v osnovi zaslon velikosti 6,87 palca, velikost nato v odprtem stanju naraste na 8,85 palca, dodatni kotalni (rollable) mehanizem pa ga razširi na imresivnih 10 palcev. pri tem se spremeni tudi razmerje zaslona, ki je v odprtem stanju bolj primerno za multimedijo. Novi kotalni mehanizem je v konceptu enak mehanizmu v okenskih roletah, le da gre tu za precej bolj napredno tehnologijo.

TCL se je pri iskanju načina zaščite zaslona obrnilo tudi na partnerje, saj skušajo najti način, kako uporabiti steklo za izboljšanje trajnosti zaslona. Predstavljen prototip za zdaj uporablja plastiko.

TCL ob predstavitvi opozarja, da bo minilo še nekaj časa, preden bodo naprave 3 v 1 (kot je Fold ‘n Roll) dejansko prispele v trgovine. Preprostejšo napravo s prilagodljivim zaslonom bomo videli kasneje letos, vendar podjetje ni razkrilo ničesar o obliki ali zmogljivostih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki