marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

TCL predstavil konceptno napravo Fold 'n Roll


21.04.2021
Objavil: Dare Gliha

TCL je predstavil konceptno napravo Fold ‘n Roll, ki je pravzaprav naprava z dvema različnima načinoma razširitve zaslona. Trenutno je to še prototip, prva naprava s prilagodljivim zaslonom pa naj bi prispela do konca leta.

TCL Fold ‘n Roll je mobilnik s prepogljivim zaslonom, ki ima še dodatni premični mehanizem, ki razširja razgrnjeni zaslon. Podjetje je pri tem kombiniralo tečaje in mehaniko naslednje generacije za podporo obeh načinov razširitve.

Mobilnik ima v osnovi zaslon velikosti 6,87 palca, velikost nato v odprtem stanju naraste na 8,85 palca, dodatni kotalni (rollable) mehanizem pa ga razširi na imresivnih 10 palcev. pri tem se spremeni tudi razmerje zaslona, ki je v odprtem stanju bolj primerno za multimedijo. Novi kotalni mehanizem je v konceptu enak mehanizmu v okenskih roletah, le da gre tu za precej bolj napredno tehnologijo.

TCL se je pri iskanju načina zaščite zaslona obrnilo tudi na partnerje, saj skušajo najti način, kako uporabiti steklo za izboljšanje trajnosti zaslona. Predstavljen prototip za zdaj uporablja plastiko.

TCL ob predstavitvi opozarja, da bo minilo še nekaj časa, preden bodo naprave 3 v 1 (kot je Fold ‘n Roll) dejansko prispele v trgovine. Preprostejšo napravo s prilagodljivim zaslonom bomo videli kasneje letos, vendar podjetje ni razkrilo ničesar o obliki ali zmogljivostih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki